13 şehirde yılan tehlikesi ; Dikkat yılan çıkabilir uyarısı verilen iller

13 şehirde yılan tehlikesi ; Dikkat yılan çıkabilir uyarısı verilen iller
Artan sıcaklıkların etkisiyle Türkiye'nin birçok şehrinde yılanların görünür alanlara çıkması, vatandaşların dikkatini çekiyor.

Uzmanlar, özellikle 13 şehirde yılan vakalarında artış yaşandığını belirtiyor ve evlerinde yılan olup olmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlara ses konusunda uyarılarda bulunuyor.

Evlere giren yılanlar, genellikle sessiz kalmayı tercih etse de belirli aralıklarla tuhaf tıslama sesleri çıkarabilirler. Eğer karanlık ve sıkışık bir alandan beklenmedik bir ses duyarsanız, bu durumda o bölgede yılan olma ihtimalini göz ardı etmemeniz önemlidir. Yılanlar, yer değiştirirken kayma sesine benzer gürültüler çıkarabilirler.

Ayrıca yılanlar, yumurtlamak için serin, karanlık ve nemli yerleri tercih ettiklerinden bodrumlar, mahzenler, tavan araları ve çamaşırhaneler gibi bölgelerde sıklıkla bulunabilirler. Bu nedenle bu alanları dikkatlice kontrol etmek ve gerekli önlemleri almak önemlidir.

thumbs-b-c-6aad3b020082434e52ca7d39cb2905b8.jpg

Vatandaşların, yılanların bulunabileceği alanları kontrol ederken dikkatli olmaları ve mümkünse uzman yardımı alarak hareket etmeleri, olası riskleri minimize etmeleri açısından önemlidir.

BU ŞEHİRLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Yılan vakaları için özel olarak şehir ismi belirtmek pek mümkün olmasa da, son dönemde artan vakalar ve yılan görülme ihbarları ışığında uzmanlar, 13 şehir için özel uyarılarda bulundu.

İşte Türkiye'de yılan yuvasına dönmüş şehirler...

Mersin
- Adana
- Trabzon
- Rize
- Artvin
- Samsun
- Muğla
- Adana
- Hatay
- Antalya
- Giresun

Kaynak: Gerçek Gündem

Kaynak:HABER MERKEZİ