19 Eylül Gaziler Günü Sarayönü'nde Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Sarayönü'nde Kutlandı
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarayönü’nde 19 Eylül Gaziler Günü, Perşembe günü düzenlenen törenle Hükümet Konağı bahçesinde kutlandı.

Törene Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Necati Koç, resmi kurum amirleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve askerler ile Sarayönülü gaziler katıldı.

Program, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Törende günün anlam ve önemini vurgulayan konuşma, Mehmet Büyükeğen Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatih Koyuncu tarafından yapıldı.

gaziler-gunu-2024-6.jpg

Koyuncu konuşmasında, gazilerin ülkenin bağımsızlık mücadelesinde oynadığı önemli role dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bugün, aziz vatanımızı korumak için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimize olan minnetimizi ifade etmek için buradayız. Gazilerimiz, cesaretleri ve fedakarlıklarıyla milletimizin bağımsızlık sembolü olmuşlardır. Onlar, tarihe adlarını altın harflerle yazdırarak, vatanı uğruna mücadele eden en büyük kahramanlardır. Bugün bizler, bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların gösterdiği cesaret ve kararlılık, bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edecek."

Koyuncu, konuşmasının devamında gazilerin Türk milletinin en değerli miraslarından biri olduğunu vurgulayarak, "Vatanseverlik ve cesaretin sembolü olan gazilerimiz, bu topraklar için canını feda eden kahramanlarımızdır. Şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzu ödemek için milletçe daima onların yanındayız," dedi.

Anatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından Kaymakamlık toplantı salonunda katılımcılara ikramda bulunuldu

Tören, katılımcıların gazilerimize olan saygı ve minnet duygularını ifade ettiği bir ortamda sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.