2 bin kişi istihdam edilecek

2 bin kişi istihdam edilecek
Kulu'da organize sanayi bölgesinin kurulması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kulu Belediyesi tarafından sanayinin kurulacağı bölgenin alt yapısı hazırlanırken, yeni yol çalışmaları da yapılıyor. Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak olan fabrikalar ise tek tek belirlenmeye başlandı. 14 fabrika için yer tahsisi yapıldı. Şu ana kadar yapılan müracaat ile bölgeye 5 milyar liralık yatırım ön görülürken 2 bin kişiye de istihdam sağlanması hedefleniyor.

Kulu Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak fabrikaların ilki olan Bafurya Kakao Fabrikası'nın temeli geçtiğimiz hafta başı düzenlenen törenle atıldı. Fabrika sayesinde bölgede yüzlerce kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. İlçenin kalkınması için hayal edilen OSB’de ilk fabrikanın temeli atıldığına vurgu yapan Kulu Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat ise ''Kulumuz her anlamda potansiyeli yüksek bir ilçe. Lokasyon olarak Türkiye’nin kalbi konumda. Kurulacak sanayi tesislerinin ilçemizin her kesimine dolaylı ve doğrudan büyük katkı sağlayacak. Bugüne kadar 1 yılık süre zarfında 14 firmamıza yer tahsisi yapıldı. Söz konusu alanlarda yapılacak başlangıç yatırımları yaklaşık 5 Milyar TL olacak. Sadece bu yatırımlar dolayısıyla yaklaşık 2000 kişinin istihdam edilecek. Devlet kurumları olarak sanayicilerimizin, esnafımızın ve yatırımcıların her konuda yanlarında olacağız” dedi.

Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, bu yatırımın ilçe için büyük bir gurur kaynağı olacağını belirterek, ''Hem bölge ekonomisine hem de istihdama katkı sağlayacak. Bafurya Kakao, dünya çapında tanınan kaliteli ve güvenilir ürünler üretmek için ilçemize yatırım yapmayı tercih etti. Bu yatırım sayesinde hem Türkiye’deki pazar payını genişletmeyi hem de uluslararası ihracat kapasitesini artırmayı hedefliyor. Firmamız, tesisin tamamlanmasının ardından yerel üreticilerimizle iş birliği yaparak ham madde tedarikinde Kulu’nun tarımsal kaynaklarını kullanmayı planlıyor. Bu da çiftçilerimize yeni bir pazar ve gelir kaynağı yaratacak.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.