2024-25 Eğitim Yılı Güvenlik Toplantısı Yapıldı

2024-25 Eğitim Yılı Güvenlik Toplantısı Yapıldı
Sarayönü’nde, 2024-2025 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içinde sürdürülmesi amacıyla kapsamlı bir toplantı düzenlendi. Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak’ın başkanlığında Kaymakamlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Necati Koç, ilgili kurum müdürleri ve Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş katıldı.

Sarayönü’nde, 2024-2025 eğitim öğretim yılı nedeniyle koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantının ana gündem maddeleri arasında okul güvenliği, trafik güvenliği, uyuşturucu ile mücadele ve okul servis araçlarının denetimleri yer aldı.

Yeni eğitim öğretim yılı için emniyet ve asayişin sağlanması, trafik güvenliğine yönelik alınacak tedbirler ve bu tedbirlerin etkinliği detaylı bir şekilde görüşüldü.

Ayrıca, okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele konularında yapılacak çalışmalar ve karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik kararlar alındı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Yavuz, 2023-2024 eğitim öğretim yılı süresince gerçekleştirilen faaliyetleri içeren bir sunum yaptı ve yürütülen ile planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği de alınan tedbirler hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak, okul güvenliğine ve trafik güvenliğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Başta sizlere, emek veren herkese teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Her bir öğretmenimiz, öğrencilerimizin gelişimi için büyük bir özveriyle çalışıyor. Bu emeklerin daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum,” dedi.

Kaymakam Çakmak, okul güvenliğinin, kamunun düzeni ve güvenliği için büyük önem taşıdığını belirterek, güvenli bir eğitim ortamı sağlamak için emniyet ve jandarma ekiplerinin rolünü öne çıkardı. “Okul güvenliği, sadece riskleri bertaraf etmekle kalmayıp, aynı zamanda öğrenci öğretmen ilişkisinin düzenli bir şekilde sürdürülmesini sağlar. Akran baskısını önlemek ve trafik güvenliği konularında da iş birliği içinde çalışmalıyız,” şeklinde konuştu.

Son olarak, Çakmak, özellikle ortaokullar ve ortaöğretim okullarının yakınlarında uyuşturucu madde sorunuyla karşılaşıldığını belirterek, bu sorunun kökten çözülmesi gerektiğini ifade etti. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.