21 yılda 1,4 milyon keklik ve sülün doğaya bırakıldı

21 yılda 1,4 milyon keklik ve sülün doğaya bırakıldı
Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar sonrası kamuoyunda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle ve süne ile mücadele için Türkiye'nin bir çok ilinde üretimi gerçekleştirilen sülün ve keklikler dönem dönem doğaya bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından biyolojik mücadele ve çeşitliliği sağlamak amacıyla başlatılan bu çalışmalar sonrası 21 yılda 1,4 milyon sülün ve kekliğin doğaya bırakıldığı bildirildi. Sülün ve kekliklerin üretimi ile ilgili de bilgi verilirken, normal şartlarda kuluçka sürelerinin 24 gün olduğu belirtildi. Çıkan civcivler, gerekli sıcaklık, ışık ve havalandırma ortamının sağlandığı büyütme kafeslerine alınıyor. Uygun büyüklüğe ulaşan civcivler doğaya salınma dönemine gelene kadar yaşlarına uygun yemlerle beslenerek büyütülüyor.

Doğaya salınma zamanı gelen keklik ve sülünler, uyum ve adaptasyonunu, kanat gelişimini tamamlaması için doğal yaşam ortamlarına benzer yerde hafta geçirdikten sonra, 8-10 haftalıkken doğaya bırakılıyor. Keklik ve sülünler, tahsis programı dahilinde Türkiye'nin birçok ilinde değişik dönemlerde biyolojilerine uygun sahalara belirtilen kriterler çerçevesinde yerleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.