460 Akademisyen, Onkolojik Aciller Kongresi'nde Bir Araya Geldi

460 Akademisyen, Onkolojik Aciller Kongresi'nde Bir Araya Geldi
Konya Şehir Hastanesi, Uluslararası Onkolojik Aciller Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Daha önce Uşak, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen kongrenin dördüncüsü bu yıl Konya’da düzenlendi. Kongreye İstanbul, Ankara, Tekirdağ, Karabük, Balıkesir, Karaman, Van, Şanlıurfa, Burdur, Gaziantep, Hakkâri, Niğde, Uşak, Mardin, Kırşehir ve Konya’dan toplam 460 uzman ve akademisyen katıldı.

Kongrenin açılış konuşmaları, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenç tarafından gerçekleştirildi. 80 davetli konuşmacının katılımıyla 18 ayrı panelde sunumlar yapıldı ve 83 sözel bildiri sunuldu. Ayrıca, Suudi Arabistan, Polonya, Mısır, Özbekistan, Ukrayna ve ABD’den çevrimiçi katılan bilim insanları, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. ‘Uluslararası Onkolojik Aciller Kongresi’ 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında, Konya Şehir Hastanesi Acil Servis Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Gül ve Uşak Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özdemir’in başkanlığında düzenlendi.

Prof. Dr. Koç, bu önemli bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya’daki kamu hastanelerinde onkoloji alanında yapılan yenilikçi çalışmalardan bahsetti. Kanserin, hem Türkiye'de hem de dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayan Koç, kongre sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diledi.

Kongrede, ‘Onkolojik Aciller, Psiko-Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Baş Boyun Kanserleri, Onkolojik KBB Acilleri, Metabolik Onkolojik Aciller, Acil Serviste Onkoloji Hastaları, Onkolojik Ortopedi, Nörolojik Onkolojik Aciller, Onkolojik Hastalarda Radyoloji, Enfeksiyonlar, Hematolojik Onkolojik Aciller, Jinekolojik Onkoloji ve Akılcı İlaç Kullanımı’ gibi konularda en son gelişmeler ele alındı ve güncel yöntemlerin önemi vurgulandı.

Kongre süresince 80 hemşirenin katılımıyla "Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitimi" kursu da gerçekleştirildi. Bilimsel oturumların ardından yapılan kapanış konuşmalarıyla birlikte, kongrenin düzenlenmesine katkıda bulunan akademisyenlere plaketler takdim edildi. Ayrıca, sosyal program kapsamında katılımcılara Çatalhöyük ve Sille gezisi düzenlendi.

Kongreye, Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’un yanı sıra Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Belviranlı, Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenç ve ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander de katıldı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.