71 ilde uyuşturucu operasyonu: 484 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Emniyet ve jandarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla 484 kilogram uyuşturucu madde ile 7 milyon 830 bin 760 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
71 İlde Polis, 15 İl Jandarma Operasyonu
Yerlikaya’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 71 ilde, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ise 15 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar neticesinde toplam bin 44 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 516’sı tutuklandı, 138 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri ise sürüyor.
Binlerce Güvenlik Gücü Sahadaydı
Polis operasyonlarında bin 450 ekip, 3 bin 626 personel, 18 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeğin görev aldığı bildirildi. Bu operasyonlar kapsamında Gaziantep’ten İstanbul’a, Hakkari’den Tekirdağ’a kadar birçok ilde yapılan baskınlarda 332 kilogram uyuşturucu ve 7 milyon 760 bin 690 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Jandarmadan 15 İlde Darbe
Jandarma Genel Komutanlığı da Ankara, Antalya, Mersin, Diyarbakır, İzmir gibi 15 ilde toplam 308 ekiple operasyon düzenledi. Bu çalışmalarda 152 kilogram uyuşturucu madde ile 70 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Bakan Yerlikaya’dan Teşekkür
Operasyonların başarıyla tamamlanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.