90 ülkeye 10 bin çeşit ürün ihraç ediyor

90 ülkeye 10 bin çeşit ürün ihraç ediyor
Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Ar-Ge Merkezi kuran ve 90 ülkeye 10 bin çeşit ürün ihraç eden AKKO Makine’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Sanayi Odası tarafından kurulan Anadolu Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Ortak İletişim ve İşbirliği Ağı (ARGETÜRK) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ile birlikte Ar-Ge Merkezi kuran AKKO Makine’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. AKKO Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Karakuş’tan firma ve Ar-Ge merkezi hakkında bilgiler alan Başkan Büyükeğen, Karakuş nezdinde tüm AKKO çalışanlarına başarılar diledi.

90-ulkeye-10-bin-cesit-urun-ihrac-ediyor-1.jpg

1986 yılında Abdullah Karakuş tarafından kurulan AKKO Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tornalama Takımları, Diş ve Kanal Açma Takımları, Delik Delme Takımları, Frezeleme Takımları ve talebe yönelik Özel Takımları ürettiğini belirten AKKO Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Karakuş, ‘’Şu an 40.000 m²’ ye yakın bir alanda Türkiye, Japonya, Almanya, İsviçre gibi ülkelerin ürettikleri son teknoloji tezgah ve ekipmanlarıyla yıllık 500.000 adet üretim kapasitesiyle, standart 10.000 çeşit takım üretimi yapıyoruz. Avrupa, Asya, Afrika, Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Orta Doğu kıtalarında şimdilik 90 ülkeye ürün sevkiyatına devam ediyoruz. Minimum 300.000 adet üretilmiş ürün stoklarında mevcut bulunmaktadır. Firma için özel üretilen çelik hammadde işleme girer ve bütün üretim süreci kendi bünyesinde gerçekleşmektedir. Çeliğin işlenmesi, ısıl işlemi, üzerindeki kaplama ve her türlü üretim operasyonları bir entegre tesis olan AKKO’da yapılmaktadır.’’ dedi.

Sürdürülebilir büyümeyi ve sürekli gelişimi hedef alan AKKO’nun, üretkenlik ve kalitenin itici gücü olarak AR-GE‘yi benimsediğini ifade eden Karakuş, ‘’AKKO’nun AR-GE bölümü, bugünün ve geleceğin üretim ihtiyaçları doğrultusunda yeni metal işleme teknoloji ve uygulamaları üretmek üzere faaliyet gösteriyor. Üretim kültüründe AR-GE‘ye ‘vazgeçilmez bir disiplin’ olarak yer veren AKKO, her geçen gün bu alandaki çalışmalarına yaptığı yatırımı ve istihdamı büyütüyor. AKKO, AR-GE ‘den güç alarak, ‘Ülkemizde üretilmeyenleri üretmek’ misyonunu; zaman içinde ‘Dünyada üretilmeyeni üretmek’ olarak güncelledi. AKKO, tecrübesini ve mühendislik birikimini kullanarak ürünlerini gezegen ekosistemine, doğaya ve insana değer vererek en doğru şekilde üretmek üzere AR-GE faaliyetlerini sürdürüyor.’’ İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.