Acil servisler doldu taştı! Bu belirtilere dikkat!

Acil servisler doldu taştı! Bu belirtilere dikkat!
Mevsimsel olarak artan grip vakaları nedeniyle hastanelerin acil servisleri polikliniklerin dolup taştığını dile getiren uzmanlar, özellikle kalabalık alanlara girerken hijyene dikkat edilmesi ve maske gibi önlemlerin alınmasını istedi

Sonbahar ayının gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte grip vakalarında artış gözlenmeye başladı. Son günlerde covid, influenza ve viral enfeksiyon şikayetiyle acil servislere başvuruların arttığı belirtildi. Uzmanlar okul, alışveriş merkezleri ve cami gibi toplu alanlarda hijyen önlemlerinin alınması konusunda uyarıda bulundu.

Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla grip vakalarında, gribal sendromu olan hastalarda artış meydana geldiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, çok sayıda çocuk ve yetişkin hastanın yüksek ateş, boğaz ağrısı, kuru öksürük, halsizlik şikayetleriyle acil servisler ya da polikliniklere başvurduğunu söyledi.

BU BELİRTİLER VARSA DOKTORA GİDİN
Bu dönemde ateş yüksekliği, boğaz ağrısı, burun akıntısı, halsizlik, eklem ağrıları gibi gribal semptomlar yaşayanların mutlaka bir doktora başvurması gerektiğini ifade eden Uğurcan, “İnatçı bir ateş yüksekliğiniz varsa, 48 saatten uzun süren 38-38,5 derecelerde ateş yüksekliğiniz varsa, öksürük, balgam, nefes darlığı, solunum sıkıntısı gibi şikayetleriniz geçmiyor aksine artıyorsa, bir özel hastalığınız varsa, özellikle diyabet, hipertansiyon, astım, KOAH, alerji gibi değişik kronik hastalıklarınız varsa, çok fazla evde durmadan bir doktora başvurmanızda fayda var” dedi.

KALABALIK ORTAMLARDA ÖNLEMİNİZİ ALIN
Bu aralar hem covid hem influenza hem de diğer viral enfeksiyonların görülme sıklığında bir artış olduğunu vurgulayan Uğurcan, “Özellikle okulların açılmasıyla çocuklar birbirine bu hastalığı çok kolay bulaştırıyor. Özellikle hapşırma, öksürme, yakın temas, kapalı ortamlarda enfeksiyonlar kişiden kişiye çok rahat bulaşabilir. Hapşıran, öksüren, ateşi olan kişilerle çok fazla temas etmemeliyiz. El yıkama, kapalı ortamlarda maske kullanımı gibi tedbirler alınmalı” uyarısında bulundu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.