AFRİKA'DA 92 SU KUYU AÇTILAR

AFRİKA'DA 92 SU KUYU AÇTILAR
Konya'da faaliyet gösteren Dosteli derneği tarafından içinde bulunduğumuz Temmuz ayı itibarı ile Afrika ülkelerinden Çad’ta 23, Nijer’de 30, Mali’de 5 ve Asya kıtasında yer alan Bangladeş’te 34 olmak üzere toplam 91 su kuyusu açıldı. Açılan su kuyuları binlerce kişiye yaşam sevinci oldu.

Susuzluk ve bunlarla birlikte gelişen hastalıklar nedeni ile her yıl binlerce kişi sınırlarımızın ötesinde hayatını kaybediyor.

Dost Eli Derneği olarak 2006 yılından bu yana susuzluğun ağır imtihanını yaşayan kardeşlerimiz için su kuyuları açmaya devam ediyor. İnsanların ve hayvanların içme suyu bulmak için yağmur suyu birikintilerinin etrafında toplandığı, bataklık alanlardan elde edilen çamurlu suların içilerek hayatta kalındığı ülkelerde şimdiye kadar toplam 3093 adet su kuyusu açıldı.

afrikada-92-su-kuyu-actilar-3.jpg

Su olmadan yaşamak nasıl mümkün değilse inananlar olarak bizlerin de içecek suya hasret kalan kardeşlerimizi görmezden gelmesi mümkün değil. Kıyamete kadar sürecek bir hayrın vesilesi olarak gördüğümüz su kuyularının sayısı bağışçılarında desteği ile her geçen gün artıyor.

İçinde bulunduğumuz Temmuz ayı itibarı ile Afrika ülkelerinden Çad’ta 23, Nijer’de 30, Mali’de 5 ve Asya kıtasında yer alan Bangladeş’te 34 su kuyusu açıldı ve binlerce kişiye yaşam sevinci oldu. dosteli Derneği yetkilileri kuyuların açılmasına destek veren bağışçılara teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.