Akaryakıtta tabelalar değişti

Akaryakıtta tabelalar değişti
Sürücüler brent petrol ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatlarını takip ediyor. Benzin ve motorin fiyatlarında bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirime gidildi. Peki benzin ve motorinin litre fiyatı indirimden sonra ne oldu? İşte 22 Ekim akaryakıt fiyatları…

Akaryakıta geçtiğimiz günlerde gelen zammın ardından önceki gün indirim haberi gelmiş, benzine 1 lira 87 kuruş, motorine 1 lira 65 kuruş indirim yapılacağı açıklanmıştı. İndirim bu gece yarısı tabelaya yansıdı.

Motorine son olarak 76 kuruş, benzine de 1 lira 59 kuruşluk zam yapılmıştı. Sektör kaynakları 19 ekim tarihinde benzin grubuna 1 lira 87 kuruş, motorin grubuna 1 lira 65 kuruş indirim yapılacağını açıklamıştı. Bu gece yarası saatler 00.01'i gösterdiğinde benzine ve motorine öngörülen indirim yapıldı.

Konya’da benzinin litre fiyatı 44 lira 01 kuruşa, motorinin litre fiyatı ise 43 lira 19 kuruşa geriledi. LPG’de ise bir değişiklik olmadı. Konya’da LPG ortalama 25 lira 24 kuruştan satılıyor.

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda benzinin litresi 42 lira 86 kuruşa, Anadolu Yakası'nda 42 lira 74 kuruşa, Ankara'da 43 lira 26 kuruşa, İzmir'de 43 lira 71 kuruşa satılmaya başlandı.

Motorinin litresi ise İstanbul'un Avrupa Yakası'nda 41 lira 91 kuruşa, Anadolu Yakası'nda 41 lira 84 kuruşa, Ankara'da 42 lira 44 kuruşa, İzmir'de 42 lira 94 kuruşa depolara doldurulacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.