Akdeniz meyve sineği ile mücadele ediliyor

Akdeniz meyve sineği ile mücadele ediliyor
Türkiye'de meyve ihracatında zaman zaman olumsuzluklara neden olan Akdeniz meyve sineği ile mücadele aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Hüyük Tarım İlçe Müdürlüğü teknik personelince, meyve bahçelerinde Akdeniz Meyve Sineği (AMS) zararlısı feromon tuzak sayımı ve kameralı tuzak sistemlerimizin haftalık rutin kontrolleri yapıldı.

Bahçelerde her yıl mücadelesi yapılması gereken Akdeniz Meyve Sineği'nin, mücadeleye başlama zamanını tespit etmek için uzmanlar tarafından her yıl tuzaklama çalışmaları yapılıyor. Bitkisel üretimi artırmak ve kaliteli ürünü tüketiciye buluşturmak için Konya Tarım İl Müdürlüğü ve Hüyük İlçe Müdürlüğü teknik personelinin, meyve bahçelerinde Akdeniz Meyve Sineği (AMS) zararlısı feromon tuzak sayımı ve kameralı tuzak sistemlerimizin haftalık rutin kontrolleri yapıldı. Bitkilerde hastalık ve zararlılara karşı üreticiler bilgilendirildi.

akdeniz-meyve-sinegi-ile-mucadele-3.jpg

Denetimleri yapan uzman ekip, Akdeniz meyve sineği zararının larvalar tarafından yapıldığına dikkat çekerek, ''Meyvenin etli kısmında beslenen larvalar, meyvenin bu kısmında bir yumuşama ve çöküntü meydana getirirler. Zarara uğrayan meyveler, vaktinden önce olgunlaşır ve dökülür. İhraç edilen turunçgil çeşitlerindeki zararı, ülke ekonomisi yönünden çok önemlidir. Bu tür meyvelerin vuruklu ve enfekteli olması ihracata mani olmakta ve malın yurt dışına çıkarılmasına izin verilmemektedir. Yıllık zarar oranının Ege Bölgesinde % 5,2 - 78,9 arasında değişebileceği saptanmıştır. Dünyadaki subtropik ve tropik iklime sahip hemen hemen tüm ülkelere yayılmış bulunan zararlı, ülkemizde de Ege ve Akdeniz bölgelerinin sahil şeridi boyunca uzanan kısımlarında devamlı faaliyet göstermektedir.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.