Allah niye versin ki?

Allah niye versin ki?
Sarayönü'nde bol yağışlı geçen kış günleri için şükür duası ve bahar aylarında yağışların devam etmesi için ilçe merkezinde yağmur duası yapıldı.Pazar günü gerçekleştirilen yağmur duasının, dua bölümüne vatandaşlar...

Sarayönü'nde bol yağışlı geçen kış günleri için şükür duası ve bahar aylarında yağışların devam etmesi için ilçe merkezinde yağmur duası yapıldı.

Pazar günü gerçekleştirilen yağmur duasının, dua bölümüne vatandaşlar pek fazla ilgi göstermezken, yemek bölümünde izdiham oldu.

Masada yediği pilavla yetinmeyen bazı vatandaşlar, çeşitli materyallerle yanlarında da pilav götürdü.

Bu durum, "yemeksiz yağmur duası yapılsa acaba katılım olur mu?" sorusunu akıllara getirdi. Düzenlenen yağmur duasına katılımın bir hayli cılız kalması, merkez nüfusu 9 bin olan, 27 bin kişilik Sarayönü'nde insanların yağmura ihtiyaç duymadığı yorumlarına neden oldu.

Sarayönü'nde Pazar günü yağmur duasına çıkıldı. Yağmur duası Tarım Kredi Kooperatifi ambarlarının yanındaki boş olanda gerçekleştirildi. Yağmur duasına Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Saat 10:30'da başlayan vaaz ve dua programına katılan vatandaş sayısının bir hayli az olması hayal kırıklığı yarattı. Yapılan yağmur duasında az sayıda samimi vatandaş ellerini semâya açıp rahmet ve bereket istedi. Yağmur duası, Çiftçi TV tarafından da görüntülendi.

Kuran-ı Kerim okunarak başlayan yağmur duası, din görevlilerinin vaazıyla devam etti. Din görevlilerinden İrfan Ülker, yaptığı konuşmada, "Allah kullarını bazen bollukla bazen de darlıkla imtihan eder. Yüce Allah bu dünyayı imtihan dünyası kılmıştır. Allah insanları yaratmış, peygamberler göndererek emir ve yasaklarını tebliğ etmiştir. Emir yasaklara uyanlar Allah'ın rızasını ve imtihanı kazanmış demektir. İmtihanı kaybedenleri ise şiddetli bir azap beklemektedir. Dinimizin en temel ibadeti namazdır. Bu yüzden namazı terk edemeyiz. Kuran-ı Kerim'de münafıkların özellikleri sayılırken, "haydi namaza dendiğinde, tembel tembel kalkarlar" denilmektedir. Ülkemizin %90'ı Müslüman olmasına rağmen %20'si namaz kılmaktadır. Bir insanın Müslüman olup namaz kılmaması mümkün değildir. Ülkemizde kıblenin yönünü bilmeyen evler var. Günümüzün en büyük sıkıntılarından bir tanesi de faiz. Artık faiz o kadar yaygınlaştı ve sıradanlaştı ki toplumumuzu ele geçirdi. Kul haklarına riayet azaldı. Şehitlerimizin bile kul hakkı affedilmiyor. Günahlarımızın affedilmesi için bolca tövbe istiğfar ederim. Bunlar düzelmeden yağmurların kesileceği, nimetlerin azalacağı hadis ve ayetlerde mevcut" dedi.

Vaazın ardından Kuran-ı Kerim okunarak yağmur duası yapıldı. Duanın ardından ise öğle namazı kılındı. Birçok vatandaş namaz kılmadan yemek sofralarına yöneldi. Vaaz ve dua bölümünde hissedilmeyen yoğunluk, yemek masalarında ziyadesiyle hissedildi. Yemek masalarının başında kuyruk oluşurken, öğle namazını kılarak yemeğe geçen vatandaşlar yer bulamadı. Bazı masalarda sadece pilavın üzerinde gelen et yenirken, çok miktarda pilav yarım kalan tabaklarda çöpe atıldı. Evlerine de pilav götürmek isteyen bazı vatandaşlar, zaman zaman aşçılarla tartıştı. Yağmur duası bu şekilde sona erdi. Bir dahaki yağmur duasının yemeksiz olarak düzenlenmesi durumunda katılımın ne düzeyde olacağı merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.