AMERİKA İÇİN SÜLÜK YETİŞTİRİYOR

AMERİKA İÇİN SÜLÜK YETİŞTİRİYOR
Konya'nın Çumra İlçesi'nde kurulu bulunan tesiste üretilen tıbbi sülükler ülkemizde kullanıma sunulduğu gibi Amerika'ya da ihraç ediliyor.

Çumra İlçe sınırları içerisinde bulunan Fethiye Mahallesinde faaliyet gösteren ülkemizde kayıtlı 16 tıbbi sülük üretim tesisinden biri de Süleyman Şenol’a ait Konya Sülük Üretim Tesisi. Bu tesiste Tıbbi Sülükler (Hiruda verbana) yetiştiriliyor. Yıllık 250 kg kapasitesi mevcut olan tesisten üretilen tıbbi sülükler ülkemizde kullanıma sunulduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri'ne de ihraç ediliyor.

amerika-icin-suluk-yetistiriyor-4.jpeg

Kontrol ve denetimleri Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çumra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafınca yapılan sülük üretim tesisinin son denetimi Çumra İlçe Müdürü H. Yasin Düğmeci eşliğinde teknik personel ile beraber yapıldı.

amerika-icin-suluk-yetistiriyor-3.jpeg

Tesis sahibi Şenol, ''Bir çok tedavi edici aktif maddeyi salyasında barındıran sülüğün, cilt üzerinde belli noktalara uygulanarak bu maddelerin hem yerel hem de kan dolaşımına geçerek etkili olması esasına dayanan bir tedavi yöntemidir. Dünyada yaklaşık 800 tane sülük türü var. Ama sadece 10-15 tanesi tıbbi sülük olarak kullanılabiliyor. Bunlardan en önemli 2 tanesi de Hirudo medicinalis ve Hirudo verbana türleridir. Bu iki türden biri olan Hirudo verbana türü ülkemizde geniş bir dağılıma sahiptir.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.