0 SUV Model Araç Yüzde Elli İndirimle Resmen Göz Kamaştırdı!

ÖTV muafiyeti engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. ÖTV muafiyeti sayesinde vatandaşlar sıfır kilometre aracı erişebiliyor. Yüzde 90 ve üzeri engele sahip vatandaşlar, ÖTV muafiyetinden yararlanabilecek. Limitler de dikkati çekti. 2024’te 1.600.000 lira civarında olması bekleniyor. ÖTV muafiyeti sayesinde alınabilecek en uygun SUV araçlar sıralandı. İşte detaylar…

ÖTV MUAFİYETİ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Yüzde 90 ve üzeri engelli bireyler, indirimli fiyatlarla SUV model araç alabilecek. ÖTV muafiyeti ile indirimli araca kavuşan engellilere sevindirici haber geldi. ÖTV muafiyeti il sahip alınacak arabalar merak edilmeye başlandı. Kia Stonic, Fiat Egea Cross Limited, Hyundai Bayon, Dacia Duster ve Seat Arona, muafiyetle alınabilecek arabalar arasında. Bu haber, araç almak isteyen engelli vatandaşları sevindirdi.


Türkiye’de yükselen enflasyon sebebiyle araç sahibi olmak oldukça zor hale gelmiştir. Birçok insan araç fiyatlarını görünce satın almaktan vazgeçme eşiğine geliyor, hatta kimisi vazgeçiyor. Bu açığı gören devlet, engelli bireylere ÖTV muafiyeti sunuyor. ÖTV muafiyeti ile araç almayan engellilerin omzundan yükü alarak, neredeyse satışa sunulan fiyatın yüzde 50’sini veriyor. Peki, kimler ÖTV muafiyetinden yararlanabilir?

ENGELLİ BİREYLER DE ARAÇ SAHİBİ OLABİLECEK

ÖTV muafiyeti, özellikle günlük hayatta yaşamını sürdürmekte zorlanan engelli bireylere verilen fırsat gibi fırsat. Toplu taşıma araçlarını kullanamayan, kullandığında birçok kez yaralanma tehlikesi atlatan engelliler, devlet tarafından araba alması kolaylaştırıldı. Yüksek araç fiyatları, engelli kişilerin araba sahibi olmasını zorlaştırırken, ÖTV muafiyeti can simidi gibi yetişti. Engellilere, sıfır kilometre araba almaları için ÖTV muafiyeti sunuldu. Bu fırsat sayesinde, araç alırken ödenecek vergi ciddi boyutlarda azalıyor. Artık engellilerin araç sahibi olması daha da kolaylaşıyor.

Engelli kişilere verilen ÖTV muafiyeti sıfır kilometre araç sahibi olmanın önünü açıyor. Birçok engellinin arabaya sahip olması kolaylaşacak. ÖTV muafiyeti üzerinden sıfır kilometre araba almanın hakkı belli sınırlar çerçevesinde düzenlendi. Satın alınacak araba ÖTV dahil satış fiyatı 1.004.000 liraysa bu araca ÖTV uygulanmayacak. Ancak bu liranın altında olan arabalar, ÖTV muafiyeti kapsamında satın alınabilecek. Her yıl ocak ayında yeniden düzenlen oranın limiti 2024 yılında 1.600.000 liraya çıkması bekleniyor.

Engelli bireyler, ÖTV muafiyeti kapsamında yararlanıp satın alabileceği en uygun SUV otomobiller şu şekildir:

Kia Stonic

Firma Satış Fiyatı: 965.000 lira

ÖTV muafiyeti fiyatı: 536.000 lira

Fiat Egea Cross Limited

Firma Satış Fiyatı: 942.000 lira

ÖTV muafiyeti fiyatı: 524.000 lira

Hyundai Bayon

Firma Satış Fiyatı: 950.000 lira

ÖTV muafiyeti fiyatı: 528.000 lira

Dacia Duster

Firma Satış Fiyatı: 985.000 lira

ÖTV muafiyeti fiyatı: 547.000 lira

Seat Arona

Firma Satış Fiyatı: 974.000 lira

ÖTV muafiyeti fiyatı: 542.000 lira

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri