11. Konya Kitap Günleri başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Konya Kitap Günleri'nin 11'incisi, 19-27 Ekim tarihleri arasında kitap tutkunlarıyla bir araya gelecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kitap Günleri kapsamında Konya'dan ve diğer şehirlerden yüz binlerce kitapseveri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirtti.

Anadolu'nun en büyük kitap etkinliği olan Konya Kitap Günleri’nin, adeta bir kültür bayramı havasında geçtiğini dile getiren Başkan Altay, “Her yıl kitapseverler, yazarlar, yayıncılar ve sanatçılar için önemli bir buluşma noktası olan Konya Kitap Günleri, katılımcılara unutulmaz deneyimler sunuyor. Konya’mızdan ve farklı şehirlerden ziyaretçilerimizi ağırlayacağımız etkinliğimiz için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

250 yazar, 250 seçkin yayınevi ve milyonlarca kitabın yer alacağı Konya Kitap Günleri ile şehrimize 9 gün boyunca kültür şenliği yaşatacağız. Bu yıl Kitap Günleri’ndeki temamız Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve soykırımdan dolayı ‘Filistin, Kudüs ve Gazze olacak.

Mottomuz ise Özgürlük için Oku. 19 Ekim’de Selçuklu Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak Konya Kitap Günleri’ne başta öğrencilerimiz olmak üzere Konya’dan ve Konya dışından tüm kitapseverleri davet ediyorum” şeklinde konuştu.

19-27 Ekim tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Konya Kitap Günleri, Türkiye’nin önde gelen yazarlarını okurlarıyla buluşturacak.

Etkinlikler arasında konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları ve atölye çalışmaları yer alacak, katılımcılara zengin bir kitap şöleni sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri