Sarayönü'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk bölümünde düzenlenen tören ile Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, ikinci bölümü Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Vatandaşların bayram kutlamalarına ilgisi eski dönemlerin aksine çok düşük kaldı. Belirli gösterilerin sergilendiği programda spor müsabakalarında derece yapan öğrencilere ödülleri verildi.
Sarayönü'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Hükümet Konağı önünde çelenk töreni düzenlendi. Bayrak ve flama ile eşlik eden öğrencilerle birlikte İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan Özcan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kutlamalar Sarayönü Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kamil Çeroğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Çeroğlu yaptığı konuşmada, "19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihteki dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs, aynı zamanda "gençlik ve spor bayramı" olarak kutlanmaktadır. Atatürk milli mücadele sırasında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştür. Bu nedenle de gençlik kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırında fikri olan gençliği, yani fikirde yeniliği ifade etmiştir. Onun şu sözü çok anlamlıdır: "Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan fikirli demektir."
Atatürk gençliğe armağan ettiği ve gençlik ve spor bayramı olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini daha iyi anlayabilmek için Atatürk'ün 16-19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun yolculuğunu bir kez daha hatırlamamız gerekir. Türk milleti birinci dünya savaşı sonrası kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken, büyük bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a ayak basarak Kurtuluş yolunu açtı." dedi.
Karate ve kafkas halk danslarının sergilendiği programda günün anlamına işaret eden yazılar ve şiir sunumları yapıldı. Programın son bölümünü ödül töreni oluşturdu. Kaymakamlığın Okullar Bizim projesi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine, Büyüklerimle Okuyorum projesi kapsamında kurum amirlerine plaket takdim edildi. Bunun yanı sıra bilgi olimpiyatlarına dereceye giren öğrencilerin ödülleri de tören içerisinde takdim edildi. Spor müsabakalarında başarılı olan okulların ödül töreni ile son bulan programın en çok beğeni toplayan bölümü Kafkas Halk Dansları ekibinin gösterisi oldu.