2 günde 18 panel düzenlenip, 55 ders anlatıldı

Uluslararası olarak başlatılan ve bugüne kadar 3 kez Türkiye'deki farklı illerde düzenlenen 'IV. Uluslararası Onkolojik Aciller Kongresi' bu kez Konya ev sahipliğinde yapıldı.

Daha önce Uşak, İstanbul ve Ankara’da düzenlenen bu kongrenin dördüncüsü, Konya'da ilk kez gerçekleştirildi. Konya Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen ve 2 gün süren kongrede toplamda 18 Panel ’de 55 ders anlatıldı. Ayrıca iki gün boyunca da iki salonda öğlen ve akşam seanslarında olmak üzere de 83 adet bildirinin sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra bu bildiriler tam metin haline getirilerek kitap halinde basılması için çalışmalara başlanıldı.

Düzenlenen kongreye, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet KOÇ, Başhekim Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan GÜNENC, ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER, Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin BELVİRANLI ve Karatay Belediyesi temsilcileri katıldı. Ülkemizin farklı illerinden; Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Karaman, Van, Şanlıurfa, Burdur, İstanbul, Gaziantep, Hakkâri, Karabük, Niğde, Uşak, Balıkesir, Mardin, Kırşehir ve Konya’dan olmak üzere toplam 460 katılımcı ve 80 konuşmacı/panel başkanı katılım sağladı. Kongreye ayrıca yurt dışından çevrimiçi olarak katılan uzmanlar arasında Suudi Arabistan’dan Dr. Khalid A.A.Ateyyah, Polonya’dan Dr. Łukasz Szarpak, Mısır’dan Dr. Haitham Osama Khalifa, Özbekistan’dan Dr. Khikmat Anvarov, Ukrayna’dan Dr. Anton Volosevest, ABD’den Dr. Deniz Barclift yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri