22 yıllık çözülemeyen kördüğüm

Sarayönü Belediyesi'nin 1997 yılında motor parçaları üreten bir fabrika yapılması için Tetik Supap'a sattığı arazi, yıllardır çözülemeyen büyük problemlerin nedeni oldu. Eski Belediye Başkanlarından Salih Ülker zamanında...

Sarayönü Belediyesi'nin 1997 yılında motor parçaları üreten bir fabrika yapılması için Tetik Supap'a sattığı arazi, yıllardır çözülemeyen büyük problemlerin nedeni oldu. Eski Belediye Başkanlarından Salih Ülker zamanında satılan, Ali Özmen zamanında geri alınan, Mehmet Güney döneminde kiralanan arazi için, Tetik Supap'ın Sarayönü Belediyesi'ne açtığı sebepsiz zenginleşme davası, geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Sarayönü Asliye Hukuk Mahkemesi, Sarayönü Belediyesi'nin Tetik Supap'a yasal faizleriyle yaklaşık 8,5 milyon lira ödemesi yönünde karar verdi. Dava temyize gidecek.

Sarayönü'nde istihdam sıkıntısını çözmesi ve birçok sanayi yatırımının öncüsü olması beklentisiyle 1997 yılında büyük ölçekli sanayi alanı olan Kemer Köprü mevkiinden Tetik Supap'a büyük umutlarla satılan arazi, zaman içerisinde Sarayönü Belediyesi'nin başına büyük sorunlar açtı.

Eski Belediye Başkanlarından Salih Ülker döneminde satılan arazide Tetik Supap tarafından motor parçaları üreten bir fabrika yapılması bekleniyordu. Şartlı olarak satılan arazinin satış sözleşmenin iyi hazırlanamaması zaman içinde durumu kördüğüm haline getirdi. Aldığı yaklaşık 1 milyon 400 bin metrekare arazi içerisinde küçük bir fabrika inşaatı başlatan ve yıllarca yarım kalan inşaatın haricinde bu devasa araziyi tel örgü ile çevirip sanayi üretimi yerine tarımsal üretim yapan ve yarım fabrikada da nargile üreten Tetik Supap'a, Başkanlardan Ali Özmen döneminde şartları yerine getirmediği için arazinin geri alınması amacıyla dava açıldı. Sarayönü Asliye Hukuk Mahkemesi, 2006 yılında Sarayönü Belediyesi'ni haklı görerek arazinin belediyeye geri verilmesine hükmetti. Temyize giden davada 2007 yılında Yargıtay 1. Hukuk Dairesi verilen kararı onadı. Bu şekilde 10 yıl sonra Sarayönü Belediyesi, Tetik Supap'a sattığı araziyi, üzerindeki ağır vergi borçları ve hacizlerle geri aldı.

İyi hazırlanamayan satış sözleşmesinin açıklarından da faydalanan Tetik Supap, arazinin satış bedeli, yapılan yatırım, tel örgüler ve dikilen ağaçları gerekçe göstererek Sarayönü Belediyesi'ne sebepsiz zenginleşme davası açtı. Bilirkişiler tarafından belirlenen sebepsiz zenginleşme miktarı üzerinden dava görülmeye başlandı.

Arazinin 2007 yılında Ali Özmen döneminde Sarayönü Belediyesi'ne geri verilmesinin ardından tahliye edilmeyen ve arazide beş yıl boyunca işgalci durumuna düşen Tetik Supap, Başkanlardan Mehmet Güney döneminde arazinin kiralanması için müracaatta bulundu. Sebepsiz zenginleşme davası devam ederken 2012 yılında yapılan ihale ile arazinin fabrika bölümünü içine alan yaklaşık 300 bin metrekarelik alanı, aylık 2 bin 100 liraya, 10 yıllığına ATS Motor Parçaları San ve Tic. A.Ş.'ye kiralandı.

Sarayönü Belediyesi'nin 2007 yılında araziyi geri almasının ardından tahliye işlemini gerçekleştirmemesi ve 2012 yılında da kiralanması davanın zaman aşımına uğrama ihtimaline engel olurken, sebepsiz zenginleşme davasında Sarayönü Asliye Hukuk Mahkemesi geçtiğimiz günlerde karar verdi. Mahkeme, Sarayönü Belediyesi'nin sebepsiz zenginleşmeden dolayı Tetik Supap'a yasal faizleriyle birlikte yaklaşık 8,5 milyon lira ödemesi yönünde karar verdi. Sarayönü Belediyesi'nin ise temyize gideceği öğrenildi. Yargıtay'dan çıkacak karara göre Sarayönü Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar onanırsa Sarayönü Belediyesi ağır bir yükümlülüğün altına girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri