40 yıllık mimar, KOP desteğiyle çilek üreticisi oldu

Konya’da 40 yıldır sürdürdüğü mimarlık mesleğini bırakıp çilek yetiştirmeye başlayan Emine Büyük, bölgedeki kadın çiftçilere örnek oluyor…

İstanbul’da 40 yıla yakın mimarlık yaptıktan sonra emekli olup baba ocağı Bozkır’a yerleşen Emine Bülüç, KOP İdaresi’nden aldığı desteğiyle çilek üretimine başladı. Bölgede özellikle kadın istihdamına da katkı sağlayan Bülüç, gençlere “Çalışın ve üretin” tavsiyesinde bulundu.

Emine Bülüç, mesleği mimarlığı emekli olarak bıraktıktan sonra tarımla uğraşmaya karar verdi. Baba ocağı Konya’nın Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesine yerleşen Bülüç, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından aldığı destek ile 10 dönümlük arazisinde çilek üretimine başladı.

Çileği daha önce tarlada hiç görmediğini belirten Emine Bülüç, bölgedeki kadın çiftçilere de örnek oldu ve çok sayıda kadına istihdam sağladı. Özellikle gençlere seslenen Emine Bülüç, “Bakanlığımızın desteklerinden faydalanın, çalışın ve üretin” dedi.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PLAKET
Konya Tarım İl Müdürü Duran Seçen, ekibiyle birlikte Emine Bülüç’ü tarlasında ziyaret ederek, çalışmalarını yakından izledi. Bülüç ile bir süre sohbet eden Seçen, Bozkır ilçesine ve kadın çiftçilere verdiği desteklerden dolayı plaket takdim verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri