Akşehir’in belleği bu müzede canlanacak

Akşehir Belediyesi, eski Osmanlı Bankası binasını aslına uygun olarak restore ettirip, Nasreddin Hoca Bellek Müzesi’ne dönüştürdü. Müzede, Akşehir tarihi ve ilçeye mal olmuş Nasreddin Hoca’nın mirası yaşatılacak

Akşehir Belediyesi, restorasyon çalışmaları kapsamında eski Osmanlı Bankası binasını restore edip Nasreddin Hoca Bellek Müzesi olarak hizmete sundu. Aslına uygun olarak restore edilen 3 katlı müzede Nasreddin Hoca’nın hayatı canlandırılırken, kütüphane de dikkat çekiyor.

Şehrin zengin tarihine verilen önemin artık bu müzede yaşatılacağına değinen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, "Şehrimizin tarihi mirası bizim için büyük bir değer. Bu değeri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için titizlikle çalışıyoruz. Güncel bedelle 8.5 milyon lirayı bulan restorasyon çalışmalarının ardından Nasreddin Hoca Bellek Müzesi’ni ilçemize kazandırarak, Hoca’mızın mirasını yaşatma yolunda çok önemli bir adım attık” dedi.

“NASREDDİN HOCA’NIN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Yüzlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip Akşehir’in onlarca farklı tarihi mirasa ev sahipliği yaptığını ve bu değerlere sahip çıkmanın önemli bir vazife olduğunu ifade eden Başkan Akkaya, "İlçemizin tarihini ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarırken, Nasreddin Hoca Bellek Merkezi gibi projelerle bu mirası sonsuza kadar koruma altına alıyoruz. Bu muhteşem mekân, her katında Nasreddin Hoca'nın yaşamına adanmış bir hazine barındırıyor. Geçmişin izleri, modern teknolojiyle buluşuyor ve bu sayede geleceğe ışık tutuyor" dedi.

NASREDDİN HOCA’NIN HAYATI DİJİTAL OLARAK CANLANDIRILIYOR
Üç kattan oluşan Nasreddin Hoca Bellek Merkezi'nin bodrum katında Osmanlı Bankası Akşehir Şubesi’nin temsili odası, duvarları illüstrasyon yöntemi ile bezenmiş Akşehir odası ve koridorunda 3 boyutlu dünya haritası bulunduğunu belirten Akkaya, “Zemin katta ise dijital olarak Nasreddin Hoca'nın hayatı, şenlikleri, anma günleri ve fıkralarıyla dolu bir zenginlik sunuluyor” ifadelerini kullandı.

NASREDDİN HOCA’YA AİT ULUSLARARASI ESERLER KÜTÜPHANEDE YER ALIYOR
Müzenin birinci katını ise kütüphane ve dijital alan olarak tasarladıklarını dile getiren Başkan Akkaya; “Nasreddin Hoca’ya ait uluslararası düzeyde yazılmış esereler bu bölümde bulunan kitaplıklarda yer alıyor. Ayrıca kitaplar ve belgeler taranıp dijital ortama aktarılıyor. İstenildiği takdirde bu alanda bulunan bilgisayarlardan bu belgelere ve kitaplara dijital olarak ulaşılıp araştırmalar yapılabiliyor. Bu mirası ayrıca yakın zamanda nasreddinhoca.org.tr adresinden de keşfetmek mümkün olacak. Bu güzel müzemizde geçmişin izleri, bugünün teknolojisiyle birleşerek adeta geleceğe ışık tutuyor" ifadelerini kullandı.

“RESTORASYONA VE NASREDDİN HOCA’NIN DEĞERLERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Göreve geldikleri günden bugüne çok sayıda restorasyon çalışması yaptıklarını vurgulayan Başkan Akkaya; “Şehrimizin tarihi mirası bizim için büyük bir değer. Bu değeri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için titizlikle çalışıyoruz. Güncel bedelle 8.5 milyon lirayı bulan restorasyon çalışmalarının ardından Nasreddin Hoca Bellek Müzesi’ni ilçemize kazandırarak, Hoca’mızın mirasını yaşatma yolunda çok önemli bir adım attık” şeklinde konuştu.

Başkan Akkaya, tüm ziyaretçileri bu eşsiz deneyimi yaşamaya ve Nasreddin Hoca’nın izinde geçmişin bilgeliğine yolculuk etmeye davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri