Antik Mısır'da mumyalama

Antik Mısır'da mumyalamanın nasıl gerçekleştiği herkesin merak konusu oluyor. O dönemde gerçekleştirilen mumyalama ile ilgili verilen bilgiler, işlemin ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyor.

Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre antik Mısır’da adım adım gerçekleştirilen mumyalama ile ilgili bilgiler duyanları hayrete düşürüyor. Mumyalama işlemini yapan kişi işe başlarken burnun yanındaki delikten bir kanca geçiriyor ve beyninin bir kısmını çıkarıyormuş. Ardından vücudun sol tarafında karnın yanında bir kesik açılıyormuş. Tüm iç organlar çıkarılıyormuş. İç organların kurumasına izin veriliyormuş.

Akciğer, bağırsak, mide ve karaciğer kano kavanozları kabına konuluyormuş. Kalp ise bedenin içinde dinlendiriliyormuş. Vücudun içi ve dışı şarap ve baharatlarla durulanıyormuş. 70 gün cesedin üstü tuz ile örtülüyormuş.

40 gün sonra vücudunuza daha insan şekli vermek için keten veya kum ile dolduruluyormuş. 70 gün sonra vücut baştan ayağa bandajlara sarılırmış. Son olarak da bir lahit ( tabut türü kutu) içine konuluyormuş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri