Arz fazlası sütler değerlenecek

Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Sarayönü Süt Üreticileri Birliği ve Torku arasında imzalanan anlaşma ile ilçede pazarlanamayan arz fazlası sütler değerlendirilecek. Arz fazlası sütler, süt tozu ve kremaya dönüştürülerek...

Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Sarayönü Süt Üreticileri Birliği ve Torku arasında imzalanan anlaşma ile ilçede pazarlanamayan arz fazlası sütler değerlendirilecek. Arz fazlası sütler, süt tozu ve kremaya dönüştürülerek ekonomiye kazandırılacak. Bu sayede üreticinin veya Süt Üreticileri Birliği'nin elinde süt kalmayacak. Ayrıca Süt Üreticileri Birliği'nin süt alım kapasitesi de artacak. Sarayönü Süt Üreticileri Birliği, Torku'ya ürettireceği süt tozu ve krema için 30 tona kadar süt verebilecek.

Sarayönü'nde üretilen arz fazlası soğuk ve sıcak sütler Torku tarafından alınarak süt tozu ve kremaya dönüştürülecek. Sarayönü Süt Üreticileri Birliği, fason olarak Torku'ya ürettireceği süt tozunu yaptığı anlaşma ile Türkiye Et ve Süt Kurumu'na satacak. Ayrıca bu sütlerden elde edilen krema da Torku'ya satılacak. Bu sayede üreticinin veya Süt Üreticileri Birliği'nin elinde kalan sütler değerlendirilmiş olacak. Bu kapsamda Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Torku Satış Şefi Ümit Koyuncu, Torku Süt Alım Müdürü Gökhan Özkan, Torku Süt Alım Şefi Hamit Artar'ın katıldığı toplantıda hazırlanan sözleşmeyi imzaladı.

Pazarlama sorunumuz kalmadı

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Sarayönü'nün günlük süt üretiminin 30 tona yakın olduğunu, bahar aylarında bu miktarın 40 tona kadar çıkabildiğini söyledi. Fabrikalara pazarlanan süt miktarının ise 25 ton olduğunu kaydeden Erdoğdu, bu miktarın üzerinde üretilen sütün, kendilerini ve üreticileri mağdur ettiğini anlatarak şunları söyledi: "Fabrikaların soğuk süt alım miktarı belli. Bu miktarın üzerindeki üretimimiz mağduriyete neden oluyor. Özellikle bahar ayların süt miktarı artıyor. Bu neden pazarlayamadığımız sütler elimizde kalıyor. Yaptığımız anlaşma ile bu mağduriyet ortadan kalkacak. Süt tozu üretimi için günlük 30 tona kadar süt verebilecek. Pazarladığımız soğuk süt miktarı ise 25 ton. Yani bu şekilde süt alım kapasitemiz de 55 tona yükseldi. Süt pazarlama kapasitemiz düşük olduğu için bazı mahallelerimizin sütünü alamıyorduk. Ladik mahallesi başta olmak üzere artık tüm üyelerimizin sütlerini alacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri