Ata tohum bağışları devam ediyor

Sarayönü Belediyesi’nin ata tohumlarından bir tohum bankası oluşturmak için başlattığı seferberlik devam ediyor.Ata tohumu bağışlarını kabul eden ve bir taraftan da tohumların çoğaltılması için zirai faaliyetlere başlayan...

Sarayönü Belediyesi’nin ata tohumlarından bir tohum bankası oluşturmak için başlattığı seferberlik devam ediyor.

Ata tohumu bağışlarını kabul eden ve bir taraftan da tohumların çoğaltılması için zirai faaliyetlere başlayan belediye, tohum bankasının zenginliğini arttırmak için elinde ata tohumları bulunanlara çağrıda bulundu.

Bu çağrıya uyarak tohum bağışı yapan Kamil Aydemir, Sarayönü Kıl Biberi, Turp, Sarı Domates, Tere ve Maydonoz tohumu ile projeye katkıda bulundu. Kamil Aydemir bu tohumların dedelerinden kaldığını ve bu tohumların şimdiye kadar en iyi tohumlarından seçilerek geldiğini, ata tohumlarını halkımıza ve gelecek nesillerimize ulaştırmanın değerli bir faaliyet olduğunu ifade etti.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle kurulan Ata Tohum Merkezine tohum bağışlarının devam ettiğini bildirdi.

Başkan Solak şunları kaydetti:

“Belediyemiz bünyesinde 120’nin üzerinde farklı ata tohumu sebze ve tarla bitkisi çeşidi toplanmıştır. Halkımızdan büyüklerinden kalan, en az 30-40 yıllık geçmişi olan ata tohumların Belediyemize teslim etmelerini bekliyoruz. Belediyemize tohum bağışı yapan vatandaşlarımız teşekkür plaketiyle ödüllendirilmelerinin yanında, bağış yapan vatandaşlarımıza gelecek yıl ekim dönemi öncesi, öncelikli olarak istedikleri ata tohum fide ve tohumlarından verilecektir. Sarayönü ve Konya halkımıza fide ve tohumlarımızı 2023 yılında ulaştırmayı hedeflemekteyiz.”

Ata Tohum Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Akman da kendilerine ulaşan tohumların Sarayönü Meslek Yüksekokulu serasında fide haline getirildiğini, fidelerin de toprakla buluşturulduğunu dile getirdi.

Akman, şöyle devam etti:

“Fasulye, bezelye, mısır gibi tarla bitkileri olan tohumlar direkt araziye ekildi. Arazide herhangi bir kimyasal gübre ve ilaç kullanılmayacak olup, organik çiftlik gübreleriyle en doğal şekliyle bitkilerimizi yetiştirmekteyiz. Birkaç yıl içerisinde yapılan çoğaltma işleminin sonunda yeteri kadar tohum elde edilebilecek, bu ata tohumları gelecek yıllarda halkımızın ve ülkemizin hizmetine sunulacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri