ATA’ya saygı için yeniden boyanacak

Ilgın'da 1995-1996 eğitim öğretim yılları içerisinde okuyan lise öğrencileri tarafından aşağıdan taş taşınarak yazılan ''ATAM İZİNDEYİZ'' yazısının hava şartlarından dolayı zamanla silikleşen boyasının yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Yazının boyanması için CHP İlçe Başkanı Mustafa Kozan tarafından çalışma başlatıldı.

Sivri Dağı'nın arka yüzünde 1995-1996 eğitim öğretim yılları içerisinde Ilgın'da okuyan Lise öğrencileri tarafından aşağıdan taş taşınarak ''ATAM İZİNDEYİZ'' yazısı oluşturulup, boyandı ve güzel bir iş gerçekleştirildi. 2018 yılında Mustafa Topsakal ve öğrenciler tarafından yeniden boyandı ancak zaman içerisinde silindi.

2022 yılında ise Akademik Kulübü, Ilgın Selçuk MYO. Öğrencileri tarafından MÇ Plastik sponsorluğunda, plastik dış cephe yalıtım boyası ile boyandı. Şimdilerde tekrar silinmesi nedeniyle CHP İlçe Başkanı Mustafa Kozan tarafından boyanması gündemde.

Ilgın Turizm Gönüllüleri yapılacak çalışmayı sosyal medya hesaplarına taşıdı ve ''İletişime geçebilirseniz sizin de bu görselde boyayabileceğiniz bir harfiniz olsun.'' paylaşımı yaptı. Dernek yöneticileri, ''Var olan değerlere sahip çıkmak en başlıca sorumluluğumuzdur. Bu yönde olacak çalışma için siz değerli halkımızdan verebileceğiniz katkıları beklemekteyiz.'' notunu paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri