Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı evinde ölü bulundu

Bir döneme damga vuran efsane dizi Avrupa Yakası’nda Kubilay karakterini oynayan Vural Çelik, hayatını kaybetti. Evinde ölü olarak bulunan Çelik'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu

Avrupa Yakası dizisinde Kubilay rolüyle izleyenlerin gönlünde taht kuran oyuncu Vural Çelik yaşamını yitirdi. 51 yaşındaki oyuncu evinde ölü bulundu.

Bir Demet Tiyatro ile başladığı oyunculuk kariyerinde Seksenler, G.O.R.A ve Organize İşler gibi pek çok yapımda rol alan ve Avrupa Yakası'ndaki Kubilay Peynircioğlu rolüyle hafızalara kazınan Vural Çelik daha önce 2014 yılında kalp krizi geçirmiş, Ocak 2024'te de influenzaya yakalanarak hastanede tedavi görmüştü.

Acı haberi Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü ve yapımcı Birol Güven duyurdu. Güven, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm" dedi.

VURAL ÇELİK KİMDİR?
Vural Çelik, 1973 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Ordulu olan Çelik, oyunculuk kariyerine 1989 yılında Levent Kırca Tiyatrosu'na katılarak başladı. Ardından Yasemin Yalçın Tiyatrosu'nda çalıştı ve Selahattin Taşdöğen'in yardımcılığını üstlendi.

Selahattin Taşdöğen vasıtasıyla Necati Akpınar ile tanışarak organizatörlük yapmaya başladı ve Yılmaz Erdoğan ile BKM'de yer aldı.

Ata Demirer'in tavsiyesiyle Avrupa Yakası dizisine girdi, Kubilay Peynircioğlu ve Gülenay Peynircioğlu karakterlerini canlandırdı. En son oynadığı dizi Seksenler'dir. Seksenler dizisinde Niyazi karakterini oynamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri