Bakanlık yeni firmaları ifşa etti: Zeytinyağı alırken o markalara dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ifşa listesinde hileli zeytinyağı üretimi yapan firmaları açıkladı. Sağlık açısından risk oluşturan gıdaların yer aldığı listede sıkça tüketilen zeytinyağı markaları da bulunuyor. İşte o markalar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılarak halkın sağlığını tehlikeye atan yeni firmaları açıkladı. Bakanlığın yeni hileli gıda listesinde sıkça tüketilen zeytinyağı markalarının da olması dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde taklit ve tağşiş yapılan hileli gıda ürünlerini açıklamaya devam ediyor. Bakanlık, son olarak da zeytinyağında hile yapan firmaları ifşa etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada yapılan testlerde zeytinyağlarının incelendiği ve içerisine yasaklı boyalar ile tohum yağlarının karıştırıldığının tespit edildiği açıklandı.

Son güncellemeyle birlikte birçok yeni ürün listeye eklenirken, bu ürünlerin üreticileri de kamuoyuna duyuruldu.

İşte o ürünler…

ŞÜPHELİ ÜRÜNLER ALO 174'E İHBAR EDİLİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler kapsamında alınan ürün örneklerini laboratuvarlarda analiz ediyor. Yapılan testlerle, ürünlerin içerdiği maddeler titizlikle incelenerek mevzuata aykırı durumlar tespit ediliyor.

Gıda ürünlerinde sahtecilik ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi birçok üründe taklit ve tağşişe sıkça rastlanıyor. Fiyat, tat, renk veya kokusundan şüphelenilen ürünlerden uzak durmak, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Şüpheli gıdaların tespiti halinde, ALO 174 hattı üzerinden ihbarda bulunulması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri