Bilge Kral, vefatının 21. yıldönümünde saygıyla anılıyor

Aliya İzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç’in vefatının 21. yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Konya’da faaliyet gösteren Aliya İzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, Eski Yugoslavya döneminde Müslüman Boşnakların dini ve milli bilincini uyandırmak için mücadele eden ve bu uğurda iki kez hapsedilen Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç’in vefatının 21. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Günay, mesajında İzetbegoviç’in Bosna-Hersek’in bağımsızlığına ve ulusal kimliğinin korunmasına olan katkılarının altını çizerek, onun liderliğinin Bosna halkının birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelede önemli bir rol oynadığını vurguladı. İzetbegoviç’in ideallerinin ve mirasının yaşatılmasının gerekliliğine dikkat çeken Günay, onun Bosna-Hersek tarihindeki önemini hatırlatmanın da büyük bir anlam taşıdığını belirtti.

Aliya İzetbegoviç’in, Bosna-Hersek'in ilk devlet başkanı olarak önemli bir lider olduğuna vurgu yapan Günay, “21’inci vefat yıldönümünde anılması, onun Bosna-Hersek için üstlendiği tarihi rolü ve bıraktığı mirası hatırlamak adına önemli bir fırsat. İzetbegoviç, Bosna-Hersek'in bağımsızlığı ve ulusal kimliğinin inşasında büyük katkılarda bulunmuş bir lider. Devlet büyüklerinin bu tür anılması, geçmişin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Bosna Hersek halkına uluslararası alanda tanınan, bağımsız ve egemen bir devlet miras bırakan Aliya İzetbegoviç, 19 Ekim 2003 tarihinde Saraybosna'da vefat etti. Aliya'nın vefatından önce görüştüğü son devlet adamı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri