Bilgehanelerden aile içi iletişim ve eğitim söyleşisi

Sarayönü Belediyesi Ahmet Hüdai Konferans Salonu, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilgehaneleri tarafından düzenlenen anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı.

"Eğitimli Aileler, Bilge Nesiller" başlığı altında gerçekleştirilen etkinlikte, Psikolojik Danışman Hatice Bıyıklı tarafından "Birlikte Yaşamak ve Gelişmek" konulu bir söyleşi yapıldı.

Programa, Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Tolga Kılınç, Ladik Bilgehane Yöneticisi Mustafa Poyraz, Sarayönü Bilgehane Yöneticisi Halil İbrahim Akdiş, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

Hatice Bıyıklı, yıllardır psikolojik danışmanlık ve aile eğitimi alanında çalışan bir uzman olarak, aile içi ilişkilerin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi ve bireylerin birlikte gelişebilmesi için gereken önemli ilkeleri katılımcılarla paylaştı.

Bıyıklı, söyleşisinde, özellikle çocukların gelişim süreçlerinde ailelerin ve eğitimcilerin rolünün altını çizerek, sağlıklı aile yapılarının toplumun güçlenmesine katkı sağladığını vurguladı.

Ayrıca, "Birlikte Yaşamak ve Gelişmek" başlığı altında ailelerin birbirini anlayarak ve birbirlerine destek olarak büyüyebileceğini, bu sürecin çocukların sağlıklı gelişimi için kritik olduğunu belirtti.

Hatice Bıyıklı'nın sunduğu eğitim, katılımcıların aile içindeki iletişimi iyileştirme ve sağlıklı bir ilişki kurma konusunda kendilerini geliştirmelerine olanak tanıdı. Özellikle, çocuk eğitimi ve aile içi ilişkilerde yaşanan zorluklarla başa çıkmak için stratejiler sunan Bıyıklı, her bireyin farklı bir gelişim sürecine sahip olduğunu ancak ailelerin, çocuklarının gelişimine dair ortak bir anlayışa sahip olmasının, onların daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağladığını ifade etti.

Sarayönü Bilgehane Yöneticisi Halil İbrahim Akdiş ise, programın eğitimli nesillerin yetişmesi adına önemli bir adım olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve gelecekte daha fazla aileyi bilinçlendirmek amacıyla çeşitli programlar düzenleyeceklerini söyledi.

Ladik Bilgehane Yöneticisi Mustafa Poyraz’da, bu tür programların, eğitimli bireyler ve sağlıklı toplumlar oluşturma yolunda çok önemli yerinin olduğunu belirtti.

Katılımcılar, aile içi iletişimin nasıl daha verimli hale getirilebileceği konusunda birçok faydalı öneri ve strateji öğrendiler. Ayrıca, Hatice Bıyıklı'nın önerdiği pratik yöntemlerle ailelerin daha sağlıklı bir iletişim kurabileceği vurgulandı. Etkinlik, katılımcılara önemli bir deneyim sunarken, eğitimli ailelerin, güçlü nesillerin temelini attığı bilincini pekiştirdi.

Programın sonunda, Sarayönü Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, etkinlikte başarılı olan 5 öğrenciye ödüllerini verdi. Bu ödüllerin verilmesi hem öğrencilerin başarısının hem de ailelerin çocuklarının eğitim süreçlerine olan katkılarının takdir edilmesi adına motive edici oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri