Bu iksirle tüm kış bağışıklığınızı güçlü tutun!

Kışın sık hastalanıp yataklara düşüyorsanız, bağışıklığınızı güçlendirerek hastalıklardan korunabilirsiniz. Bunun için iki malzemeli iksir bütün kış sizi hastalıklardan koruyacaktır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz mucize iksir…

Hava soğudu, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi gribal enfeksiyonlar artmaya başladı. Hastanelerin acil servisleri hastalarla dolup taşarken uzmanlardan bütün kış bağışıklık sistemini güçlü tutacak mucize bir iksir tarifi geldi.

Kış aylarıyla birlikte virüslerin yayılımı ve hastalık riski arttı. Bu neden bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Uzmanlar, özellikle gribal hastalıklardan korunmak ya da hastalığı çabuk atlatmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğini belirtiyor.

Bunun için yapılması gereken çok basit. Evde sadece iki malzeme ile hazırlanabilecek şifa iksiri ile tüm kış bağışıklık sisteminizi güçlü tutabilirsiniz.

ŞİFA İKSİRİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

Şifa iksiri için her evde bulunan iki malzeme yeterli.

1 kavanoz soyulmuş sarımsak

1 kavanoz kadar bal (Sarımsakları komple kapatmalı)

500 ml’lik cam kavanoz

Bu iksirden tam verim almak için malzemelerin doğal ve kaliteli olması gerekiyor.

YAPILIŞI:

Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra kavanoza koyun. Sarımsakları kesmeden bütün olarak kullanın. Üzerine balı ekleyip ve karıştırın. Kavanozun kapağını kapatarak, loş ya da karanlık, oda sıcaklığında fermentasyona bırakın. En fazla 15-20 dakikada hazırlanıyor.

Her fermente üründe olduğu gibi tüketmek için zamana ihtiyaç var. Günde en az 2-3 kere ya kavanozun kapağını iyice kapatarak ters çevirin ya da tahta kaşıkla karıştırın. Zamanla bal cıvıklaşıp şurup gibi oluyor.

NASIL TÜKETİLMELİ?
Günde 1 tatlı kaşığı baldan ve 1 tane de sarımsağından yiyin. Öksürük için bir bardak ılık suya, 1 tatlı kaşığı karışımdaki baldan koyun ve için.

Not: 2 malzemeli bu şifa iksiri herkesin bünyesine iyi gelmeyebilir. Herhangi bir sorun yaşamamak için doktorunuza danışmadan kullanmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri