Bu meyveyle mutlaka tanışın! Kansere doğal tedavi!

Tropik meyveler arasında en popüler olma yolunda ilerleyen tarçın elmasının faydaları nelerdir merak ediliyor. İşte kansere şifa olarak bilinen tarçın elması hakkında bilgiler..

Son yıllarda hastalıkların tedavisinde bitkisel destekler giderek artıyor. Tropikal bir meyvenin de özellikle kanserle savaştığı ve kalp sağlığını desteklediği ortaya çıktı.

Tropik meyvelerin son favorilerinden olan Graviola, Türkiye’de tarçın elması olarak biliniyor. Besin değeri yüksek ve ilginç görünümüyle dikkat çeken tarçın elması, özellikle kanser hastaları ve kalp sorunları başta olmak üzere yararları saymakla bitmiyor.

Graviola, soursop gibi değişik adlarla bilinen tarçın elması, Amerika’nın tropik bölgelerine özgü bir ağaç türü olan Annona muricata’nın meyvesi. Bu dikenli yeşil meyve, kremsi bir doku ve güçlü bir lezzete sahip olduğundan, genellikle ananas veya çilek ile karşılaştırılıyor.

TARÇIN ELMASI NEDİR?
Guyabano, annona muricata ve griviola isimlerle yurt dışında popüler olan tarçın elması tropik iklimlerde yetişen ve vitamin mineraller bakımından oldukça zengin olan bir besin.

Ana vatanı Amerika ve Karayipler olan meyvenin ağacı yaprak dökmez. Tat olarak ananas ve elmaya benzer. İlk olgunlaşma evresinde asitli bir madde içerir. Bu yüzden tamamen olgunlaşınca tüketilmesi tavsiye edilir.

İç kısmı bol etlidir. Bu et kısmında yüksek miktarda lif vardır. Kullanım alanları meyve suyu ve dondurmadır. Çiğ olarak da yenilebilen meyve olgunlaşma evresini hızla tamamlaması ve içindeki asidi bir nebze atması için dalından toplanıp gölgeli bir alanda tamamlanması beklenir

Dış kabuğunda sert dikenler olan bu meyve genellikle suyu çıkartılarak tüketilir. Bunun haricinde reçel, marmelat ve tatlılarda kullanılır.

Sıvı oranı yüksek olan meyve sıralamasında ilk beşe giren tarçın elması yüksek miktarda C, B1 ve B2 gibi vitaminlerin yanı sıra magnezyum, potasyum ve demir bakımından zengindir.

KANSER İLAÇLARINDAN BİN KAT DAHA FAYDALI
Yapılan araştırmalarda bu meyvenin kanser ilaçlarından bin kat daha etkili olduğu tespit edilmiştir. Kemoterapi sırasında hastaların yüzde 80'inde sağlıklı hücrelerde yok olmaya başlar. Bu da hastada saç dökülmesine, zayıf bağışıklığa, kilo kaybına ve mide bulantısına neden olur.

Ancak yapılan araştırmalarda her gün tarçın elması suyunu tüketen hastanın bu etkileri yaşamadığını aynı zamanda daha çabuk iyileştiği gözlemlenmiştir. Bunun nedeni ise tarçın elmasında yüksek miktarda antikorların bulunmasıdır.

Tarçın elmasının diğer faydaları ise şöyle sıralanabilir:
A, C ve E vitamini açısından oldukça zengin olan ve yüksek antioksidan içeriği ile tarçın elması bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için ilaç niteliğinde bir meyvedir. Bu sayede nezle ve grip gibi kış hastalıklarına karşı vücudun savunmasını artırır, daha sağlıklı bir bünyeye sahip olur. Ayrıca kan şekeri seviyelerini düşürür.

Vücuda yayılan enfeksiyonu kısa sürede temizlemek ve vücudu rahatlatmak için tarçın elması tüketilmesi önerilir. Solunum yolu enfeksiyonu ve idrar yolu enfeksiyonu söz konusu olduğunda, oldukça başarılı sonuçlar veren tarçın elması düzenli şekilde tüketilmesi önerilen faydalı besinlerden biridir. Gün içinde ölçülü tüketilen tarçın elması sayesinde, kendinizi daha dinamik hissedebilirsiniz. Günün yorgunluğunu gidermek için tarçın elması çayı içebilirsiniz.

Mide problemleri yaşayan kişilerin tarçın elmasından faydalanması önerilir. Çünkü bu meyvenin kabuklarından elde edilen çay, mide asitlerini dengeleyerek yanma ve ekşime gibi durumları önler. Graviola meyvesi yüksek oranda antioksidan maddeler içerir. Bu özelliği sayesinde göz sağlığını korur ve hücreleri yeniler.

Dikenli kabuğuyla dikkat çeken bu meyve, kanser hücrelerini öldürme ve kalbi güçlendirme özellikleriyle bilinir. Kansere karşı hem koruyucu hem de iyileştirici etkiler sağlar. Ayrıca kan basıncını düzenleyen tarçın elması, atardamar sağlığını destekleyen antioksidanlarla doludur ve kan dolaşımını iyileştirir. Bu bağlamda insülin direncini ve diyabeti önlemede etkin bir rol oynar.

Uzun vadede tarçın elması tüketimi, prostat, meme, akciğer ve kolon kanseri gibi çeşitli kanser türlerini önlemede etkilidir. Ayrıca bağırsakların sağlıklı çalışmasını destekleyerek, bağırsak fonksiyonlarını artırır.

Ülser ve gastrit gibi sindirim sistemi hastalıklarını yönetmede etkilidir ve lif açısından zengindir. Bu sayede bağırsak hareketlerini destekler ve kabızlığa iyi gelir.

Vücuttaki iltihapların hızla atılmasını sağlayan tarçın elması, stres ve kaygıyı da azaltır. İçerdiği anonain ve asimilobin bileşikleri sayesinde stresi ve kaygıyı yönetmede etkilidir.

TARÇIN ELMASI NASIL TÜKETİLMELİ?
Tarçın elmasını doğrudan tüketebilir veya suyunu içebilirsiniz. 1 su bardağı tarçın elmasını, yarım litre su ve 1 tatlı kaşığı esmer şekerle blender'dan geçirip içebilirsiniz.

Ayrıca çay olarak da tüketebilirsiniz. 10 gram kurutulmuş tarçın elması yaprağını 1 litre kaynamış suda demleyerek içebilirsiniz.

Meyvenin eti, smoothie gibi içeceklere eklenebilir, çaya dönüşebilir veya pişmiş yiyecekleri tatlandırmaya yardımcı olmak için kullanılabilir.

Ancak, doğal olarak güçlü bir tada sahip olduğu için, tarçın elması en çok çiğ olarak tüketilir.

Meyveyi seçerken yumuşak olanları tercih edin veya yemeden önce birkaç gün olgunlaşmasını bekleyin. Daha sonra uzunlamasına kesip, kabuktan eti dışarı çıkarın ve keyifle yiyin.

YAN ETKİLERİ VAR MI?
Şu ana kadar bilinen bir yan etkisi olmasa da her besinde olduğu gibi, tarçın elması da ölçülü tüketilmeye özen gösterilmeli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri