Bu projeye başvurana gebe damızlık hayvan verilecek

Hayvancılık sektörünün güçlendirilmesi amacıyla yürütülen “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” başvuruları başladı.

Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında, daha fazla etçi ırk besilik materyalinin ülkemiz kaynaklarıyla karşılanması hedeflenirken, üreticilere sağlanacak desteklerle hayvancılık sektörünün güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Konya Tarım İl Müdürlüğü de çalışmalarını yürütüyor. Ahırlı Tarım İlçe Müdürlüğü’ne “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” ne başvuru yaptı. Kırsal kalkınma ve hayvancılığın desteklenmesi adına atılan bu önemli adımda yer almaktan mutlu olduklarını dile getirirken, başvuru süreci hakkında bilgi almak isteyenler için İl ve İlçe müdürlüklerine başvurabilecekleri bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünü desteklemek ve kırsaldaki aile işletmelerini güçlendirmek amacıyla “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi"ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) koordinasyonunda Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) ait etçi ırk gebe damızlık büyükbaş hayvanlar üreticilere verilecek. Proje ile Ülkemizde etçi ırk damızlık üretimi yapan işletme sayısını ve etçi anaç hayvan sayısını artırarak daha fazla etçi ırk besilik materyalinin ülkemiz kaynakları ile karşılanması, böylece kırmızı et arzında sürdürülebilirliği ve yeterliliği sağlamak amaçlanıyor.

TÜRKVET kayıt sistemine kayıtlı en fazla 200 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip (Yeni işletme açarak projeye başvuran yetiştiricilerden de bu şart aranır) işletme sahipleri başvuru yapabilecekler. Her yetiştirici yalnızca 1 (bir) işletmesi için başvuru yapabilecek. Aynı haneden sadece 1 (bir) yetiştirici başvuru yapabilecek.

Başvuru sahibi başvuru yaptığı işletmenin bulunduğu il/ilçe de ikamet etmek zorunda olacak. Veteriner Hekim, Ziraat/Gıda Mühendisleri ve muhtarlarda yeni işletme açarak projeye başvurabilir. Bu kişilerde sigorta şartı aranmayacak. Projeye kiralık işletme ile başvuracaklarda noter onaylı en az 3 yıllık kira sözleşmesi aranacak. Su kısıtı olan il/ilçelerimizde, Hayvansal Üretim Planlaması kapsamında yeni büyükbaş hayvan işletmesi açılamadığı için büyükbaş işletmesi olmayanlar yeni işletme açarak başvuramayacak.

Ancak bu kişiler mevcut bir işletmeyi noter onaylı en az 3 yıllık kira sözleşmesi yaparak projeye başvurabilecek. Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişilikler, devlet memurları, on sekiz yaşından küçükler ve 5488 sayılı Kanun kapsamında cezalandırılmış olanlar bu projeye başvuramaz. Uzman eller ve genç çiftçi projesinden yararlananlar bu projeye başvuramazlar. Yetiştiriciler bu projeden yalnızca bir kez yararlandırılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri