Çalışan kadınlara iki müjde! İzin ve fazla maaş geliyor

Azalan doğum oranlarını artırmak için harekete geçen iktidar, bir teşvik paketi hazırlıyor. Çalışmaya göre çalışan kadınlar için doğum izninin 1 yıla çıkarılması, kreş ve kira desteği gündemde. İşte ayrıntılar…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçtiğimiz günlerde 23 yıl önce 2.38 olan doğurganlık hızının geçtiğimiz yıl 1.51 düştüğünü açıklamıştı. Konuyu Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında masaya yatıran AKP, doğum izni başta olmak üzere özellikle çalışan kadınlar için bir paket hazırladı.

Son 2 kabine toplantısında da bu konuya değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki azalan doğum oranlarını “varoluşsal bir tehdit, felaket” olarak nitelendirmişti. Erdoğan, “Azalan doğum oranları dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de alarm veriyor. Bu konuda yeni uygulamaları devreye alacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Doğum izninin dört aydan bir yıla çıkarılması önerilen MKYK’da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuya sıcak bakarak, “Bu konuda asla klasik maliye olarak hareket etmeyeceğiz. Bize ne düşerse varız” demişti.
Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gelişmelerin ardından konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a çalışma yapması için talimat verdi.

KREŞ, KİRA, İZİN, MAAŞ DESTEĞİ GELİYOR
Bakan Göktaş’ın doğum izninin bir yıla çıkarılmasıyla ilgili atılabilecek adımlar üzerine geçtiğimiz haftalarda AK Parti’nin strateji ekibine bir sunum yaptığı öğrenildi. Ancak, sunumun ardından, AK Parti kurmayları bu sürecin sadece doğum izniyle sınırlı kalmaması gerektiğini, dünyadaki örneklerinin de incelenerek ikinci ve üçüncü çocuğa kademeli olarak devlet desteği verilmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda ikinci ve üçüncü çocuğa göre kademeli olarak iznin artırılmasının yanı sıra, kreş veya kira desteği ya da kadının özlük hakkı ile beraber maaşında yapılabilecek bazı düzenlemeler öne çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri