Çatlak topuklardan 30 dakikada kurtulun

Yaz aylarının gelmesiyle daha görünür hale gelen ve kötü görüntüsü nedeniyle rahatsız eden çatlak topuklardan kurtulmak mümkün. Peki topuklardaki çatlaklar nasıl geçer, çatlaklara ne iyi gelir? İşte formülü...

Yaz aylarında terlik, sandalet ya da arkası açık ayakkabılar daha sık tercih ediliyor. Ayakları açıkta bırakan bu giyim eşyaları, zamanla topuklarda sertleşme ve çatlakların oluşumuna neden oluyor.

Estetik açıdan sorun haline gelen topuk çatlakları, kronikleştiğinde deri döküntüsü gibi bazı problemleri de beraberinde getiriyor ve özellikle görüntüsüne önem veren kişiler, bu çatlaklardan kurtulmak istiyor.

Uzmanlar, bu çatlaklardan kurtulmanın çok da zor olmadığını söylüyor. Bu konuda birçok alanda işe yarayan ceviz kabukları öne çıkıyor.

Bunun için biriktirmiş olduğunuz ceviz kabuklarını bir tencere içerisinde yeterince su ile kaynatmanız gerekiyor. Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra süzülerek derin bir kaba alabileceğiniz bu suda ayaklarınızı 15 dakika kadar bekletmek ise etkili bir sonuç almanızı sağlıyor.

Bu kürü uyguladıktan sonra ayaklarınızı lifle ovalayıp, durulamak gerektiğini de hemen söyleyelim. Ayrıca, etkili bir kür uygulaması yapmak için bu işlemi haftada 1-2 kez tekrarlamanız gerektiğini de unutmayın.

ÖNLEMİNİZİ BAŞTAN ALIN
Eğer bu sertlik ve çatlakların oluşmasını istemiyorsanız, önlemi kesinlikle baştan almalısınız. Uzmanlara göre; yanlış ayakkabı seçimi, ayak topuklarındaki çatlakların başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

Bu yüzden dar, sıkıştıran ya da çokça terleten ayakkabılardan kaçınmayı öneren uzman isimler, daha rahat ayakkabılara yönelmenizi tavsiye ediyor. Ayrıca hemen yeri gelmişken belirtelim ki, nefes alan ayakkabıları tercih etmek, daha yumuşak topuklar anlamına geliyor.

Bilindiği üzere temizlik, hastalıklardan korunmaktan tutun da ev içinde temiz bir hava almaya kadar hemen her şeyin başı, ilk adımı kabul ediliyor. Söz konusu çatlak topuklar olduğunda da bu değişmiyor.

Eğer yumuşacık topuklar istiyorsanız ayaklarınızı her gün yıkamanız ve bu yıkamadan sonra kurulamanız gerekiyor. Ayrıca düzenli olarak topukları nemlendirmek ve ayakların çıplak bir şekilde hava almasını sağlamak da çatlak topukları önlüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri