Çiftçi okulu tarla eğitimi gerçekleştirildi

Sarayönü’nde Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları projesi kapsamında Çiftçi Okulu Projesi devam ediyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında...

Sarayönü’nde Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları projesi kapsamında Çiftçi Okulu Projesi devam ediyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokolle yürütülen proje kapsamında, doğrudan ekim ve geleneksel ekim ile aynı tarlada gerçekleştirilen silajlık mısır demonstrasyonu ile ilgili olarak çiftçilere eğitim verildi.

Sarayönü'nde sürdürülebilir arazi yönetimi ve iklim dostu tarım projesi kapsamında çiftçi okulu tarla eğitimi gerçekleştirildi.

Karatepe mahallesinde FAO'nın desteğiyle İbrahim Ocak'a ait tarlada 13 dekar geleneksel yöntemle, 13 dekar ise doğrudan ekim yöntemiyle silajlık mısır ekimi yapıldı. Aynı tarlada iki farklı yöntemle gerçekleştirilen ekim sonucunda meydana gelen gelişim farklılığı uzmanlar tarafından çiftçilere yerinde gösterilerek anlatıldı.

Tarla eğitimine FAO temsilcileri, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Fatih Özdemir, Rıfat Zafer Arısoy, İrfan Gültekin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve çiftçiler katıldı.

Programda sürdürülebilir arazi yönetimiyle elde edilen çok yönlü faydalar çevresel yapının iyileştirilmesi adına çok önemli olduğu vurgulandı. Doğrudan ekim yönteminin silajlık mısır ekiminde tercih edilebileceği belirtilerek zaman tasarrufu ve yakıt tasarrufu yapılabileceği ifade edildi. Direk ekimle ekilen bölümün daha çabuk gelişim gösterdiği ve geleneksel ekim yöntemiyle ekilen silajlık mısırlardan daha erken olgunlaştığı gözlemlenerek daha çok avantaj sağladığı dile getirildi. Programdan sonra yemek ikramları gerçekleştirildi.

FAO ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde hayata geçirilen proje ile Konya kapalı havzasında yer alan tabii kaynakların bozulmasının kontrol altına alınması ve zirai faaliyetlerin sürdürülebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri