Çiftçiler için eğitim seferberliği

Sarayönü'nde Milli Tarım Projesine destek adı altında süt hijyeni ve kaliteli süt üretimi ile alakalı eğitim düzenlenecek. Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Salonu'nda Cuma günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek olan eğitim...

Sarayönü'nde Milli Tarım Projesine destek adı altında süt hijyeni ve kaliteli süt üretimi ile alakalı eğitim düzenlenecek. Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Salonu'nda Cuma günü saat 14:00'te gerçekleştirilecek olan eğitim seminerine tüm üreticilerin ilgi göstererek katılması gerekiyor.

KTD Tarımsal Akademisinin organize ettiği bu projede 60 tane Ziraat Mühendisi görev alacak. Konya'dan gelecek deneyimli mühendislerin vereceği eğitimlerin ilk aşaması mayıs ayına kadar devam edecek. Bu eğitim desteği sadece süt üreticilerini değil Sarayönü'nün tüm çiftçilerini kapsayacak.

2023 hedefleri doğrultusunda Milli Tarım Projesine destek adı altında eğitim seferberliği başlatıldı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Sarayönü'ne gelen Proje Yürütücüsü Ziraat Mühendisi Abdullah Kaya, eğitim seferberliği ile ilgili olarak Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu ile görüştü.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, bu projeyi destekleyerek çiftçilerin bilinçlenmesi için gereken her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Sarayönü de olmalı

Sarayönü'nün de bu projede yer alması gerektiğini kaydeden Proje Yürütücüsü Ziraat Mühendisi Abdullah Kaya, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, "2017 - 2023 dönemini kapsayan Uzun Vadeli Gelişmenin Temel Amaçları ve Stratejisinde; “ Türkiye'nin jeostratejik konumu, kültürel birikimi, ekonomik ve sosyal alanda sağlayacağı gelişmeler sonucu bölgesel bir güç olarak etkinliğini daha da arttırması, 2023 ler de ise küresel bir güç olması hedeflenmiştir. Türkiye'nin mevcut birikimi ile bu hedefleri gerçekleştirebilecek gücüne sahip” olduğuna işaret edilmiştir. Bu bağlamda; Cumhurbaşkanı ve Hükümetin milli tarım projesini yürürlüğe koyması kapsamında, Milli Tarım Projesi ne (2023 yılında tarımsal hasılanın 150 Milyar dolara çıkması) tarımın başşehri Konya tüm STK, kamu, özel kuruluşlar, üniversiteler  ile Konya ya yakışır bir şekilde sahip çıkması ve destek vermesi gerekmektedir. Milli Tarım proje hedeflerine ulaşabilmek için üretimin artırılması, bunun için de üreticinin eğitimi ön plana çıkmaktadır." dedi.

Kaliteli ve hijyenik süt eğitimi verilecek

Daha sonra Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu ile görüşen Ziraat Mühendisi Abdullah Kaya, bu projede S.Ü  Ziraat fakültesi, GTH il müdürlüğü, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenim Müdürlüğü'nün destekleri olduğunu beyan ederek, şöyle konuştu: "Konya Valiliği yeni Mevlana Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırladığı “Konya 2023 Vizyonu” strateji belgesinde de; “ Konya kaliteli süt üretiminin merkezi olacaktır” denilmektedir. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için işe süt işletmelerinden başlayarak Konya nın tüm ilçelerinde süt hayvancılığı süt hijyeni ve kaliteli süt üretimi ile alakalı eğitimi vermeyi ve bu kapsamda 2018 yılı itibariyle eğitimler ve seminerler düzenlenerek Mayıs ayı içerisinde çeşitli etkinliklerin yer alacağı bir tarım bayramı planlanmaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri