Yanlış gübrenin topraktaki etkisinin 10 yıl sürdüğünü dile getiren Sarayönü Gıda, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ferhat Koçak çiftçilere seslenerek, "Gübre satın alırken mutlaka lisans ve tescil belgesini isteyin, faturasını mutlaka alın" dedi.
Mazot ve gübre destekleme ödemelerini alan çiftçiler, hububat ekim alanlarına gübre atmaya başladı. Bazı çiftçilerde tohumların çıkışını gerçekleştirememesi nedeniyle gübre atma işlemini erteledi.
Sarayönülü çiftçiler, Şubat ayının son günlerine doğru hububat ekim alanlarına gübre atmaya başladı. Durumu iyi olan tarlaların sahipleri gübreleri toprakla buluştururken, bazı tarlalarda ise tohumların çıkışını tamamlamaması nedeniyle gübre atım işlemi ertelendi.
Bölgemizde yağışlar yetersiz
Konuyla ilgili konuşan Sarayönü Gıda, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ferhat Koçak, "Baharın gelişi ile birlikte tabiat uyandı. Ekinlerde ise bir canlanma başladı. Gübre atım sezonu Şubat'ın sonundan itibaren başladı. Kimi çiftçilerimiz gübre atmak için yağışları bekliyor. Bu yıl istenen kar yağışlar görülmedi. Tohum istediği suyu almadı. Bazı tohumlar çıkışını tamamlamadı. Ekinlerde şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor ancak yağışların biran evvel düşmesini bekliyoruz.” Dedi