Çumralı öğrenciler, 'MEB Robot Yarışması'nda ikinciliği elde etti

Erzurum’da gerçekleştirilen 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın tasarla çalıştır kategorisinde, Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Yunus Emre Çalışkan ve Uğurcan Dündar, bilişim teknolojileri öğretmeni Erkan Özğan'ın danışmanlığında ikinci olmayı başardılar.

Tasarla çalıştır kategorisinde ilk gün 90 okul arasında test sınavını başarıyla geçen Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ilk 40 okul arasına girerek ikinci gün sabah kapalı zarf içinde verilen robot sorusunun şartlarına uygun olarak robotlarını tasarladılar.

Öğleden sonra ise robotu hareket ettirecek yazılımı geliştirdiler ve 20 okul arasına kalarak final elemelerine katılma hakkı kazandılar. Final aşamasında 700 puan üzerinden 635 puan alarak ikinci olan öğrenciler Yunus Emre Çalışkan ve Uğurcan Dündar büyük bir başarı elde etti. Ayrıca, serbest kategoride Ali Emirhan Sulak ve Uğurcan Dündar, üçüncülük derecesiyle dikkat çekti.

Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Güven öğrencilerinin başarılarını kutlayarak, “ Öğrencilerimiz Serbest kategori alanında hazırladıkları 15 sayfalık raporla TÜBİTAK tarafından belirlenen öğretim üyelerinin incelemeler sonucunda, ilk 60 proje arasına girerek 3 gün boyunca yarışma alanında projelerini sergileyip 5 kişiden oluşan jüri önünde sunumlarını gerçekleştirip projelerini test ettirdiler.

Yapılan projeye başta Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz olmak üzere çok sayıda davetli yoğun ilgi gösterdi. Jüri hakem heyetinin ortak puan sıralamasına göre öğrencilerimiz üçüncülük ödülüne layık görüldüler. Öğrencilerimizi bu başarılarını kutlarken, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri