DİJİTAL İKİZ TEKNOLOJİSİ

.

Konya’nın 150 kilometreye yakın alanında toplu ulaşımı ray projesiyle çözecek Konya Ray Banliyö Hattı çalışmalarında bayağı mesafe alınmaya başladı.

İmar çalışmalarının tamamlanmasının ardından en az 10 bine yakın toplu konutun yapılacağı Aşağı Pınarbaşına kadar uzanacak bu proje ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay dan aldığımız bilgileri sizinle paylaşmıştım.

Şimdi bu büyük projeye ilaveten ikinci proje çalışması yapıldı.

Projenin adı: Yerli ve millî imkanlarla hayata geçirilen, şehirdeki tüm akıllı ulaşım sistemlerinin entegre edildiği “Dijital İkiz Teknolojisi Projesi”

Bu projenin içerisinde ulaşım hatlarının ve toplu taşımada yolcu durumunun kameralı sistemli takibi, altyapı ve üst yapının dijital kaydı yer alıyor.

Yani şehirde yaşanan olumsuz durumlarda kapanan yolların alternatif güzergahı ile birlikte su, kanalizasyon, elektrik, elektronik haberleşme ağlarına ulaşım bir ‘tıkla’ sağlanabilecek.

Afad durumunda şehirde hayat zorlaştırılmayacak.

Ekipler zamandan tasarruf edip olaya anında müdahale edebilecekler.

Şimdi Uğur başkanın proje ile ilgili verdiği ön bilgiyi aktarayım

Akıllı şehir uygulamalarında Türkiye’de en önde gelen belediyeyiz. Dijital İkiz Teknolojisi; ulaşım alanındaki sahip olduğumuz tüm akıllı sistemleri entegre olarak yöneten; gerçek zamanlı veri analizi ve karar alma süreçlerini kontrol eden teknolojimizdir. Şehrimizin ulaşım ağını her koşulda sürdürülebilir kılan Dijital İkiz Teknolojimizle ve bu sisteme entegre projelerimizle Konya’mız; daha çevre dostu, verimli ve sürdürülebilir bir ulaşım ağına kavuşmuş oldu. Hamdolsun tüm bu çalışmalarımızla şehrimizi akıllı şehircilik alanında lider konuma taşımış oluyoruz. Türkiye’de ilk kez bu kapsamda bir işi Konya Büyükşehir Belediyesi olarak başarmış oluyoruz.

YERLİ VE MİLLÎ İMKANLARLA HAYATA GEÇİRİLDİ

Proje ile ilgili detaylı bir sunumu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Görgülü yaptı.

Görgülü, Proje üzerinde uzun zamandır çalışıldığına dikkat çekerken yerli ve millî imkanlarla hayata geçirilen Dijital İkiz teknolojinin fiziksel dünyanın dijital bir kopyasını oluşturarak gerçek zamanlı veriler ve simülasyonlarla analiz yapmayı sağlayan bir teknoloji olduğunu ifade etti.

Konya’daki tüm akıllı ulaşım sistemleri projeye entegre edilmiş.

Kameralı sistemle takip ettiğiniz zaman yollar ‘Biri bizi gözetliyor’ haline gelmiş

Tüm araç ve yolcu hareketleri sanki, canlı yayında izleniyor

Uğur başkana, “Neyi hedefliyorsunuz ?” diye sordum.

İşte cevabı :

Bir şehrin can damarı olan ulaşım, sadece yollar, kavşaklar ve toplu taşıma sistemlerinden ibaret değildir; aynı zamanda bir medeniyetin vizyonunu, insan hayatına verdiği değeri ve geleceğe dair iddiasını ortaya koyan en büyük göstergedir.

Sınırsız imkanlarına rağmen belediye başkanlığı gibi asli görevini yapmak yerine siyasetle uğraşıp günü kurtarmaya çalışanların yanında; Şehir ve şehirde yaşayan insanlara hizmet verme, ya da insanların hizmete ulaşmasında kolaylıklar ve yeni yeni imkanlar sunmaya çalışanları da bir zahmet alkışlayalım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Köşe Yazıları Haberleri