Ejder Meyvesi tezgahlarda yerini aldı

Sarayönü’nde Cuma günleri kurulan semt pazarında bu hafta yeni bir ürün dikkat çekti: ejder meyvesi!

Tropikal meyveler arasında giderek popülerlik kazanan ve sağlık yararlarıyla bilinen ejder meyvesi, ilk kez Sarayönü pazarında satılmaya başlandı. Tanesi 25 liradan alıcı bulan bu egzotik meyve, özellikle farklı tatlar denemek isteyen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Tezgah sahipleri, ejder meyvesinin yalnızca görünümüyle değil, lezzeti ve sağlık faydalarıyla da büyük ilgi topladığını belirtti.

Pazarcı esnaflardan Tevfik Canbaz, "Ejder meyvesi, hem görsel olarak hem de tadı ile oldukça ilgi çekici bir meyve. İnsanlar, rengarenk yapısı ve hoş aromasıyla bu meyveye yöneliyor. Ayrıca, içerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde sağlıklı beslenmek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Bu nedenle, pazarımızda büyük bir talep var" şeklinde konuştu.

Canbaz, tüketicilerin ejder meyvesini denemek için sıraya girdiğini ve bunun da pazara olan ilgiyi artırdığını belirterek; "İlk hafta olmasına rağmen, satışlarımız oldukça iyi gidiyor. Bu meyve, yüksek antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca, lif açısından zengin olması sindirim sistemine fayda sağlıyor ve kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Cildin genç kalmasına destek olan vitaminleri ile de dikkat çekiyor. İnsanlar sosyal medyada da bu meyveyi paylaşıyor, fotoğraflarını çekiyorlar. Bu da doğal olarak ilgiyi artırıyor," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri