Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri Gıda Denetimlerini Sürdürüyor

Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için özel bir gıda denetimi gerçekleştiren ekipler, gıda satışı yapan işletmelere gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Zabıta ekipleri, şehir genelindeki gıda üretimi ve satış noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde, ürünlerin son kullanım tarihlerinden hijyen standartlarına kadar pek çok kritere dikkat etti. Ayrıca, gıda etiketleri ile saklama koşullarını da titizlikle incelediler.

Denetimler hakkında kısa bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Umut Akpınar: “Gıda güvenliği her zaman öncelikli bir konu, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edebilecek her türlü olumsuz duruma karşı sıfır tolerans gösteriyoruz. Bu noktada zabıta ekiplerimizle rutin olarak denetimlerimize devam ediyoruz. Denetimlerimize hız kesmeden devam ederek gıda güvenliği konusunda vatandaşların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu hususta 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün de bir farkındalık oluşturmasını, işletmelerimizin gıda konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri