Erken müdahale için takip ediliyor

Üreticilerin büyük emek sarf ederek yetiştirdiği ürünlerin zararlı böcekler tarafından heba olmaması için yoğun gayret gösteriliyor. Bu çerçevede tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri bitki zararlılarına karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Beyşehir İlçe Müdürlüğü ekipleri de bu kapsamda saha çalışmalarını devam ettiriyor. Ekipler, meyve ve sebze bahçelerinde hastalık zararlı kontrolleri ve feromon tuzak kontrollerini gerçekleştirdi. denetimlerini yapan teknik çalışanlar, oluşabilecek risklere karşı erken zamanda önlem alabilmek, üretilen ürünlerin kaliteli ve sağlıklı olması için tüm üretim alanlarımız titizlikle takip edildiğini vurguladı.

Ekiler, ''Tarım İlçe Müdürlüğüne ait kameralı tuzaklar, feromon tuzaklar ve tahmin uyarı sistemlerimizle meyve bahçelerimiz yakından takip ediyoruz. Sahadaki gözlemlerimiz sonucu oluşabilecek risklere karşı üreticilerimiz bilgilendiriyoruz. Üretim alanlarınızda herhangi bir sorunla karşılaştığınızda, müdürlüklerimize başvurmanız halinde teknik personelimizce, arazileriniz kontrol edilecek ve teknik destek sağlanacak.'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri