Eskişehir Fatih Fen Lisesi, Uluslararası Buluş Yarışması'nda Dünya Şampiyonu

Eskişehir Fatih Fen Lisesi, başarılarına bir yenisini ekliyor. Online olarak düzenlenen ‘Uluslararası Buluş Yarışması’na, Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Başöğretmeni Cengiz Arsu'nun danışmanlığında hazırladıkları projelerle katıldılar.

Fatih Fen Lisesi öğrencileri, çeşitli alanlarda önemli başarılar elde etti. Fizik alanında (Bilişim ve Robotik Bilimi) Erim Eroğlu ve Emre Aydoğan, ‘Dünya Birincilik’ ödülünü ve ‘Altın Madalya’yı kazanırken; Kimya alanında (Çevre Bilimi) Kıvanç Yılmaz ‘Dünya Üçüncülük’ ödülü ile ‘Bronz Madalya’nın sahibi oldu. Edebiyat alanında (Sosyal Bilimler) ise Eymen Öztürk ve Melike Ilgın Güvercin ‘Dünya Üçüncülük’ ödülünü ve ‘Bronz Madalya’yı kazandı.

Online olarak düzenlenen ‘Uluslararası Buluş Yarışması’na birçok ülkeden katılımcılar, yüzlerce proje ile başvurdu ve finale kalan projeler, İngilizce olarak hazırlandı.

Projelerin sunumları, üniversitelerdeki uzman öğretim üyelerinden oluşan jürilere yine İngilizce yapıldı ve değerlendirildi.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğrencileri ile projelere danışmanlık yapan Türk Dili ve Edebiyatı Başöğretmeni Cengiz Arsu, ‘Dünya Birincisi’ olarak Eskişehir’i ve ülkemizi büyük bir başarıyla temsil ederek gururlandırdılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri