Eskişehir Sui Generis Tiyatro, ‘Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali’nde Fırtına Estirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl 16. kez gerçekleştirilen festivalde, Eskişehir Sui Generis Tiyatro, yeni sezon oyunu ‘Kadınlar Konuşursa’ ile Ankaralı tiyatroseverlerle buluştu.

Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazıp yönettiği ‘Kadınlar Konuşursa’ adlı oyunda; Büşra Karadan, Elif Nur Akkan ve Duysu Özaydın rol alıyor. Tiyatro oyununda anlatılan hikaye, ‘Maalesef gerçek hayat hikayelerinden alınmıştır’ ifadesiyle başlıyor.

Oyun, ‘Kimsesizler Mezarlığı’nda gassal olarak çalışan Kader’in zorlu yaşamını konu alıyor. Hayata tutunmaya çalışan Kader, yaptığı bu iş sayesinde yalnızlığının üstesinden gelmeye çalışırken, gelen kimsesiz cenazelerin hikayelerini araştırarak kadınları konuşturuyor.

Oyun, ünlü sinema yıldızı Gönül Bayhan'dan pavyonlarda düşen ve yavrusunu kaybeden Çiğdem’e, Gazze'de oğlunu ve kocasını vurulurken izleyen Farran’a kadar gerçek kadınların mücadelesini gözler önüne seriyor.

Sui Generis Tiyatro’nun yeni sezon oyunu ‘Kadınlar Konuşursa’, Ankaralı izleyicilerden tam not aldı. İzleyenlerin nefesini tutarak takip ettiği oyun, kadına karşı şiddetle mücadele edilen bu günlerde önemli bir farkındalık oluşturdu.

Çankaya Belediyesi Yaşar Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun sonunda, Sui Generis Tiyatro Grup Koordinatörü Av. Hüseyin Akçar, festival komitesine misafirperverlikleri için teşekkür etti. Akçar, Eskişehir’in değerlerinden Yunus Emre’nin camdan heykelini festival komitesine takdim etti. Ayrıca, ‘Sui Generis Tiyatro’, sahneden inmadan gelecek yıl düzenlenecek olan ‘17. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali’ne davet edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri