Geleneksel inşaat yöntemlerini unutun

KTO Karatay Üniversitesi tarafından mühendislik, mimarlık ve şehir planlama öğrencileri, Elektrik Mühendisleri ve Teknikerleri, Makine Mühendislerine yönelik geleneksel inşaat yöntemlerinden farklı olarak 3D modelleme, çakışma analizi, veri yönetimi ve yapay zeka entegrasyonu gibi yenilikçi yaklaşımlar sunan BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) Eğitim Programı başlatıldı.

Bu eğitimi alan kişi statik, mimari, mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat sistemleri için detaylı modelleme becerileri kazanabilecek.

KTO Karatay Üniversitesi Yöneticileri, Dijital inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası haline gelen BIM (Yapı Bilgi Modellemesi), projelerin tasarımından uygulamasına kadar tüm süreçlerde verimliliği, iş birliğini ve sürdürülebilirliği artıran devrim niteliğinde bir yaklaşım olduğu belirterek, ‘’Uygulamalı BIM eğitim programı, bu teknolojiyi yalnızca teoride değil, gerçek proje senaryoları ve sektör standartlarına uygun yazılımlar üzerinden pratikleştirmenizi sağlar. Eğitim boyunca; Revit, Navisworks, ve BIM 360 gibi araçların etkin kullanımı, çok disiplinli ekip koordinasyonu, maliyet ve zaman yönetimi, çakışma analizleri gibi kritik beceriler kazandırılırken, uluslararası geçerliliği olan sertifika ile kariyerinize güç katacaksınız. Sektör deneyimine sahip eğitmenimiz rehberliğinde, yüz yüze gerçekleştirilen canlı dersler, vaka çalışmaları ve interaktif atölye çalışmalarıyla zenginleştirilen bu program, yapı sektörünün dijital dönüşümüne öncülük etmek isteyen mimar, mühendis, proje yöneticisi ve inşaat profesyonelleri için tasarlandı. BIM’in getirdiği ‘akıllı tasarım’ anlayışıyla hataları proje aşamasında minimize edin, kaynak kullanımını optimize edin ve sürdürülebilir projeler üretin. Küresel pazarda rekabet avantajı elde etmek, karmaşık projelerde liderlik yapmak veya kariyerinizi bir üst seviyeye taşımak için bu eğitim tam size göre. Sınırlı kontenjanla açılan yüz yüze eğitim programımıza kaydolun, dijital inşaatın geleceğinde siz de yerinizi alın!’’ ifadelerini kullandı.

Eğitim süresi toplam 42 saat olarak KTO Karatay Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirileceği belirtilirken 21 Şubat 2025 Cuma günleri : 19:00-21:00 Cumartesi Günleri : 13:00-17:00 saatleri arasında yapılacağı da bildirildi. Eğitim ücretinin ise 19 bin lira olarak belirlendiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri