Genç Arda’da, eğitim ve çalışma bir arada

Sarayönü’nde, genç yaşta meslek hayatına atılan bir gencin hikayesi örnek oluyor. 14 yaşında olan Arda Durukan, Saray Oto Halı Yıkamada çalışarak hem ailesine destek oluyor hem de geleceği için önemli bir meslek öğreniyor.

Arda Durukan, çocukluğun tadını çıkarabileceği bir dönemde sorumluluk alarak iş hayatına atılmış bir genç.

Rüştü Üye’nin sahibi olduğu Saray Oto Halı Yıkamada çalışan Arda, halı yıkama, oto temizlik ve hijyenin önemi gibi konularda deneyim kazanarak gelecekte başarılı bir işveren olmanın temelini atıyor.

Arda'nın iş disiplini ve öğrenmeye olan isteği, çevresindeki herkesin takdirini kazanmış durumda. Rüştü Üye de Arda’nın çalışkanlığından ve azminden oldukça memnun.

Sarayönü'nde meslek lisesine kayıt yaptıran Arda, yaz tatilinde tam mesai, onun dışında eğitim sezonunda ise derslerinden kalan zamanlarda Saray Oto Halı Yıkamaya giderek okul ve iş hayatını dengeli bir şekilde sürdürüyor

“Çalışan kazanır elması kızarır”

Genç yaşta zamanını çalışarak değerlendiren Arda’nın, hem okul hem de iş dengesini koruyabilmesi için gereken her türlü desteği verdiğini belirten Rüştü Üye;

“Gençlerin erken yaşta çalışma alışkanlığı kazanması onların geleceği için büyük bir avantaj. Arda gibi gençler, iş hayatında edindikleri tecrübelerle hayata daha güçlü hazırlanıyorlar. Onun gibi azimli ve çalışkan bir gencin ileride çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum,” dedi.

Arda’nın eğitimini aksatmaması için iş saatlerini titizlikle düzenlediklerini ve okul dönemlerinde esneklik sağladıklarını belirten Üye, “Erken yaşta çalışmaya alışmak gençlerin sorumluluk bilincini, disiplinini ve zaman yönetimini de geliştirmesine katkı sağlıyor. İş dünyasının zorluklarıyla erken yaşta tanışan Arda, bu sayede gelecekte karşılaşabileceği her türlü engeli daha kolay aşabilecek” şeklinde konuştu.

Gelecekte kendi işimi kurmayı hedefliyorum

Arda Durukan ise, işine olan sevgisini ve çalışmanın kendisine kattığı mutluluğu şu sözlerle ifade ediyor:

“İşimden gerçekten büyük keyif alıyorum. Burada çalışmak hem iş dünyasını tanımama hem de kendimi geliştirmeme yardımcı oluyor. Halı yıkama ve oto temizliği gibi alanlarda çalışmak, bana bu sektörde ne kadar emek ve özen gerektiğini gösterdi. İş dünyasında karşılaşabileceğim zorlukları nasıl aşabileceğimi, zaman yönetimini, müşteri ilişkilerini ve daha birçok önemli beceriyi burada öğreniyorum.”

Şu anda çalıştığı alanın yanı sıra, ileride kendi işini kurmayı hedeflediğini vurgulayan Arda, “İş hayatına erken yaşta atılmak, bana büyük bir deneyim kazandırdı. Gelecekte kendi işimi kurmayı ve bu sektörde başarılı olmayı hayal ediyorum. Kendi işimi kurarak, hem öğrendiklerimi pratiğe dökmek hem de kendi girişimciliğimi ortaya koymak istiyorum” dedi.

Çalışma hayatının yanı sıra okul hayatına da büyük bir özen gösterdiğini belirten Arda, sözlerini şöyle tamamladı;

“Derslerimde başarılı olmayı ve burada öğrendiğim mesleki bilgileri birleştirerek, ileride sağlam bir temel oluşturmayı hedefliyorum. Her iki alanı da dengeleyebilmek için oldukça dikkatli bir şekilde planlama yapıyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri