Gündüz sahadalar, akşam üreticilerle buluşuyorlar

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri gündüz mesai saatlerinde yoğun bir tempo ile çalışıyorlar. İl merkezinde ve ilçelerde ekipleri 7 gün 24 saat çalışmalarına devam ediyor. Akşamları ise üreticilerle bir araya gelen Tarım İl müdürlüğü yetkilileri, sorunlarını dinleyerek bilgilendirme yapıyorlar.

Gündüz sahaya çıkan ekipler faaliyet gösteren gübre bayilerinin denetimleri yapıyor. Ülkemizde üretilen sertifikalı tohumlukların yaklaşık yüzde 30'unun üretildiği Konya'da tohum kontrolörleri tarafından arazi kontrolleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Personeller süneye karşı denetimlerini sürdürüyor. Bitki gelişimi, hastalık ve zararlı kontrolü yapılmaya devam ediyor. İlçe müdürlüklerinin hayvan sağlığı personellerince, şap aşılaması ve kimliklendirme çalışmaları devam ediyor. Su Ürünleri Kontrol Birimi ve Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri göllerle kaçak avlanmaya karşı faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Pazar yerlerinde de tezgahlar denetleniyor.

Ekipler sahada bu tür faaliyetlerde bulunurken İl Müdürü Duran Seçen de gündüz ekiplerin yanında olurken akşamları da üreticilerle buluşuyor. Seçen ve beraberindeki heyet son olarak Ilgın'da akşam çayı eşliğinde üreticilerin misafiri oldu. Tarımsal Üretim Planlaması başta olmak üzere birçok konuda hoş bir sohbet gerçekleştirildi. Seçen, ''Misafirperverlikleri için üreticilerimize teşekkür ederiz. Gece gündüz demeden ülkemiz tarımını hep daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri