Gurbetçi Dolandırıcı Çetesi: 9 Kişi Gözaltında!

Nevşehir'de yaşayan gurbetçi H.K., kendisi gibi gurbetçi kadınları farklı vaatlerle dolandırdı. Gerçekleştirilen operasyonda, çete lideri ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyonlar kapsamında, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'nin farklı illerinde ve Almanya'da yaşayan gurbetçi kadınları çeşitli vaatlerle dolandıran bir çeteyi takibe aldı.

Çete lideri H.K., kendisini Almanya'daki Mercedes-Benz Daimler firmasında çalışan biri olarak tanıtarak kadınlarla güven kurdu. Evlilik vaadiyle ilişkileri derinleştiren H.K., mağdurlara gösterişli bir hayat sunarak onların güvenini kazandı.

Çete üyeleri, dolandırdıkları kadınları, bahse konu otomobil firmasının özel kampanyasından yararlanmaları için sahte belgelerle Türkiye’ye çağırdı.

Gelen kadınlara, konaklamaları için lüks otellerde tatil ve pahalı cep telefonları aldırarak, otomobile ödeyecekleri ücretlerin iade edileceği vaadinde bulundular.

H.K., ağına düşürdüğü kadınları lüks evinde ağırlayarak evlilik vaatleriyle kandırmaya devam etti. Dolandırıldığını anlayan kadınlar şikâyetçi olmak istediklerinde ise tehdit ve şantajla karşılaştılar.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunan 5 kadının ifadeleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda, çete üyelerinin bu yöntemlerle toplamda 1 milyon Euro ve 10 milyon TL dolandırdıkları belirlendi.

Ayrıca, benzer yöntemlerle yaklaşık 90 kadının daha dolandırıldığı ve bu kadınlardan elde edilen suç gelirinin 50 milyon Euro'yu bulduğu tespit edildi. Çetenin üyeleri, Almanya'dan geldikten sonra zenginleşerek lüks araçlar satın almış ve lüks dairelere taşınmıştı.

Yaklaşık 7 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası, Nevşehir Merkez, Gülşehir, Ürgüp ve Aksaray'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

H.K. ile birlikte B.C.E., M.O.S., Ş.D., A.D., F.D., K.D., M.A.Ö. ve F.C. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda birçok sahte plaka ve dijital materyale el konuldu.

'Nitelikli Dolandırıcılık', 'Dolandırıcılık', 'Tehdit ve Hakaret' suçlarından gözaltına alınan çete üyelerinin, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri