HER 3 KİŞİDEN BİRİ SKOLYOZ

Toplumda yaklaşık her 3 kişiden birinde görülen skalyoz hastalığına dikkat çekmek için Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Skolyoz Farkındalığı'' konulu seminer düzenlendi.

Seminer Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ahmet Fevzi Kekeç, Dr. Öğr. Üyesi Haluk Kaya ve NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necati Uzun konuşmacı olarak katıldı.

Hastanenin toplantı salonunda yapılan “Skolyoz Farkındalığı'' konulu seminerde konuşan Doç. Dr. Ahmet Fevzi Kekeç; “Skolyoz, daha çok ergenlikte gelişmekte, etkilediği yaş grubu, oluşan deformiteye bağlı sağlık, kozmetik, sosyal ve psikolojik sorunları beraberinde getiren önemli bir sağlık sorunudur. Toplumda yaklaşık her 3 kişiden birinde görülen bu hastalığa dikkat çekmek için tüm dünyada Haziran ayı Skolyoz farkındalık ayı olarak belirlenmiştir.'' dedi.

Skolyoz'un, toplumsal bilinç ne kadar arttırılırsa erken teşhis imkânı ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık olduğunu ifade eden Kekeç, ''Biz de yaklaşık 30 yıldır Skolyoz hastalarının başarı ile tedavi edildiği bir Klinik olarak, Konya ve çevre illerdeki tüm Skolyoz hastalarımıza ve yakınlarına kafalarındaki soru işaretlerini gidermek ve bu hastalıklarıyla ilgili gerek fizik tedavi gerek cerrahi ve psikososyal destek anlamında destek olmak amacıyla bu yıl da Skolyoz Farkındalık Semineri düzenledik. Yüksek bir katılımla, hasta ve hasta yakınları, fizyoterapistler, hekimler eşliğinde verimli bir seminer gerçekleşti. NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği olarak bu hastalıkla ilgili tüm Skolyoz Savaşçısı çocuklarımızın her aşamada yanlarında olmaya devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Skolyozda 3 Boyutlu Scroth Yöntemini anlatan Fzt. Göksu GÖZEN’ de önemli detaylara değindi. Seminerin sonunda ebeveynlere de söz hakkı verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri