Sektöre girdiği günden beri Sarayönü tarımına önemli katkılar sağlayan Teknik Tarım, geniş ürün yelpazesinin yanı sıra işletme sahibi Halil İbrahim Turan’ın tecrübesiyle çiftçinin hizmetinde.
Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şubesi’nden Tekniker olarak emekli olmanın avantajını Sarayönü ve Bölgesi çiftçilerinin hizmetine sunan Halil İbrahim Turan, bilgi ve birikimleriyle çiftçilerin her zaman yanında olduklarını ve kaliteyi ucuza sunduklarını söyledi.
Tarımla alakalı her tür ürünün bulunduğu olmayanın da tedarik edilebildiği Teknik Tarım’da farklı markalarda ki tarım ilaçlarının yanı sıra gübre, tohum (adi fiy, Macar fiy, korunga, yem bitkileri, fasulye, nohut, yonca, çim), bitki besleme ürünleri, ithal çapa makinesi, süt sağım makinesi, çim biçme makinesi, benzinli ve şarjlı ilaç pulverazetörleri gibi ürünler, uygun satış fiyatlarıyla çiftçinin hizmetine sunulmuş durumda.
Sarayönülü çiftçilere yeni çıkan ürünleri anında sunmayı hedeflediklerini dile getiren Teknik Tarım sahibi Halil İbrahim Turan, “Tüm kaliteli ilaç firmalarının bayiliğini bulunduruyoruz. Hem kaliteli hem ucuz ürün sunma amacındayız. Çiftçilerimize ürünlerimizi sunarken İç Anadolu’nun ve bölgemizin karakteristik özelliklerini göz önünde bulunduruyoruz. İklim şartlarına, toprak yapısına en uygun ürünü çiftçimize sunuyoruz. Araştırmadan, incelemeden hiçbir ürünü satışa sunmuyoruz.
Çiftçi Eğitim Şubesi’nde edindiği bilgi ve birikimi çiftçiye aktardıklarını dile getiren Turan, “Çalışma hayatında edindiğimiz tecrübeyle çiftçilerimize teknik destek sağlıyoruz. Teknik terimleri, açıklamaları çiftçilerimizin anlayacağı, kavrayacağı şekilde bilgilendirme yapıyoruz. Bölge çiftçimize en önemli uyarım; kaliteli tohum, kaliteli gübre, kaliteli fidan ve fide kullanmaları yönünde olacak. Bu şekilde yol izlemeleri suretiyle üretim maliyetlerini düşürüp, üretimi arttırarak hem kendi cebine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacaklar. Sebze-meyve üreticileri de ekim yaptıktan sonra meydana gelen olumsuzluklarda her türlü ilacı kullanmamaları gerekir. Her hastalığın ayrı ilacı var. Üreticiler gelişi güzel kullanımdan kaçınmalı. Teşhis yapıldıktan sonra en uygun, en ekonomik ilaç yeterli dozajda bitkiye verilmeli. Bu konuda çok hassas davranılmalı. Çünkü bir çok ilacın kalıcılığı olduğu için insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir” dedi.
Her çiftçinin neye ihtiyacı olduğunu ve toprak yapısını iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Turan, “Çiftçilerimizin en rantabl ürünü yetiştirebilmesi için bilgili olması şart. Bizler de firma olarak çiftçilerimize yardımcı olmak için kendimizi yetiştirebileceğimiz her türlü çalışmaya katılıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Firmalarla görüşüyoruz. Tarım fuarlarına katılıp yenilikler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Serhat ÇETİNKAYA